Patrick Cronie haalt 3x goud op NK

27 juni 2005
Patrick Cronie haalt 3x goud op NK

PAPENDRECHT - Patrick Cronie van AV Passaat heeft het afgelopen weekend in het Brabantse Helmond een topprestatie geleverd door op 3 verschillende onderdelen de gouden medaille te winnen. Hij werd daarmee de meest succesvolle atleet van het gehele toernooi. In de schaduw hiervan viel ook Sanne Korteland in de prijzen. Een zilveren medaille op het hinkstapspringen was haar deel.

Voor de Papendrechtse 1e jaars B-junior scholier Patrick Cronie begon de zegetocht op de zaterdag met het onderdeel hinkstapspringen. Hij moest hierbij de strijd aangaan met de Edammer Danny Groot. Ze bleven gedurende de gehele wedstrijd dicht bij elkaar. Patrick opende met 13,17 meter, waarna Danny in de 2e poging terugkwam met 13,11 meter. In de vierde poging kwam Patrick opnieuw tot 13,17 meter. In de laatste ronde gaf Danny Groot nog een keer gas en nam met 13,29 meter de nummer 1 positie over. In de allerlaatste sprong moest Patrick nog een keer alles geven om alsnog van deze Edammer kaas te maken en dat lukte met een bijzondere sprong van 13,43 meter. Op de zondag stonden de werpnummer kogel en discus op het programma. Patrick ging de wedstrijd in met een PR van 15,33 meter. Na de eerste twee pogingen (15,08 m en 15,42 m) stond Patrick op de tweede plaats. Zijn derde poging was een prachtige 15,77 meter, waarmee Patrick de eerste plaats overnam om deze niet meer af te staan. Op discus was met wedstrijdverloop een kopie van die op kogel. Na een solide begin zat het venijn in de derde poging met 47,10 meter. De eerste plaats kwam daarna niet meer in gevaar.

Eveneens 1e jaars B-juniore Sanne Korteland had haar zinnen dit weekend vooral gezet op het hinkstapspringen. Zij streed een op zich gelijkopgaande strijd met Anetha van Meel van Rotterdam Atletiek. Na een zeer gelijkmatige serie met sprongen tussen de 10,82 en 11,00 meter zat het verschil in een uitschieter van 11,41 meter in de 1e poging van Anetha. Al met al stond er toch een trotse Sanne om het erepodium om haar zilveren medaille op te halen.

Alle resultaten:
Patrick Cronie: hinkstap/13,43/1e, kogel/15,77/1e, discus/47,10/1e, Sanne Korteland: hinkstap/11,00/2e, ver/5,19/7e, hoog/1,55/13e, 100m/13,07/19e, Roy Hoornweg: 800m/2.04,11/12e, Jeroen Janssen: polshoog/3,30/11e, speer/34,32/15e, Rachel van Harlingen: hoog/155/13e.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.