Protestactie park Noordhoekse Wiel bij spreekuur burgemeester

21 juni 2005
Protestactie park Noordhoekse Wiel bij spreekuur burgemeester

PAPENDRECHT - Op dinsdag 21 juni om 17:00 uur werd de bespreking gehouden over het park Noordhoekse Wiel tijdens het wekelijkse spreekuur van de burgemeester. Ter sprake kwam het "opknapwerk" van de gemeente in het park (zie ook onderstaande bericht van 20 juni), waar Jitske van der Zwaag ongelukkig over is. Ook waren er een aantal bewoners uit de Lage Molen en de Torenmolen meegekomen. Jitske overhandigde hierbij 83 handtekeningen van verontruste bewoners aan de burgemeester. In totaal waren er 120 brieven verspreid in de 3 straten rondom het park.

In een betoog gaf Jitske aan dat de communicatie van de gemeente naar de bewoners toe over de werkzaamheden aan het park te wensen over liet. Er zouden brieven aan de gemeente zijn verstuurd die niet zijn beantwoord. Ook worden bewoners niet (tijdig) op de hoogte gesteld van werkzaamheden. Verder gaf ze aan dat er onnodig bomen worden gekapt en dat het nu een afvalpark is geworden. Ook de onvrede over het parkeerbeleid van de gemeente werd genoemd. Ze stelde nu als eis dat ze uitgebreid antwoord krijgt op haar vragen en dat het afbrekende werk aan het park direct wordt stilgelegd totdat er meer duidelijkheid is voor de bewoners. Ook vond ze het opmerkelijk dat er deze week door de gemeente "ineens" veel werd opgeruimd in het park.

Na haar betoog en enkele aanvullende woorden van de meegekomen bewoners, kreeg de burgemeester de gelegenheid om een en ander toe te lichten. Allereerst was hij blij met dit constructieve overleg. Zonder direct antwoorden op de vragen te kunnen geven, probeerde hij het gebeuren te relativeren en vanuit meerdere invalshoeken te benaderen. Hij gaf aan dat hij binnenkort wil gaan kijken in het park en dat er te allen tijde gekeken moet worden naar het algemene belang. Verder wordt op 30 juni dit onderwerp in de gemeenteraad besproken.

De directeur van de sector Ruimtelijke ordening en Beheer van de gemeente, de heer T. Lotman, die ambtelijk verantwoordelijk is, gaf aan dat hij per aangevoerd aspect uitgebreid schriftelijk antwoord zal geven. Ook beloofde hij na te trekken of er inderdaad onbeantwoorde brieven zijn. Verder gaf hij ook aan dat er landelijke en provinciale regels zijn, waar de gemeente zich aan dient te houden. Voor de raadsvergadering van 30 juni zal hij proberen de meeste vragen te hebben beantwoord. Het direct stilleggen van de werkzaamheden was niet mogelijk, aangezien hij daarvoor toestemming moet hebben van de verantwoordelijke wethouder De Looff. Hij zal dit echter niet zomaar doen, omdat er anders schadeclaims zijn te verwachten van de uitvoerder van de werkzaamheden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.