Protestactie park Noordhoekse Wiel

20 juni 2005
Protestactie park Noordhoekse Wiel

PAPENDRECHT - "De Gemeente Papendrecht denkt in al haar wijsheid, dat besturen hetzelfde is als fietsen: men koopt een fiets van het geld wat de inwoners van ons dorp hebben moeten inbrengen en vervolgens gaat B & W met de billen op het zadel zitten, neemt het stuur in handen en kijkt niet meer om naar de burgers, die achterop plaats hebben mogen nemen. De eigen koers is bepaald. Zo ook met ons park het Noordhoekse Wiel. Er is niet veel meer van over", aldus Jitske van der Zwaag, die namens inwoners uit de wijk Molenvliet in actie is gekomen.

In de straten Lage Molen, Torenmolen en Grondmolen is een brief bezorgd, waarin een aantal misstanden zijn opgenoemd. Verder geeft Jitske ook nog het volgende aan:

"Bomen zijn omgekapt met een kapvergunning voor zogenoemde "boomvormers", waarin door de Gemeente achterwege is gelaten te melden, dat er eiken en berken stonden. Daarvoor had men geen kapvergunning gekregen. Bezuiniging was de drijfveer.
Met het baggerdepot wordt 100.000 euro verdiend door de Gemeente. De houtwal is misbruikt voor het verplaatsen van grond van andere bagger."

Deze brief kunt u hier downloaden en ondertekenen en opsturen/langsbrengen. Op dit moment zijn er ruim 70 ondertekende brieven binnen, die dinsdag 21 juni aan de burgemeester overhandigd zullen worden tijdens zijn spreekuur voor bewoners. U kunt de brieven ook nog na a.s. dinsdag inleveren. Er zal gezorgd worden, dat alle brieven en protesten bij B & W terecht komen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.