Milieuvriendelijke elektrotruck onderhoudt Papendrechtse Wijken

20 juni 2005
Milieuvriendelijke elektrotruck onderhoudt Papendrechtse Wijken

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht zet voortaan een nieuwe elektrotruck in bij het wijkgericht onderhoud. De milieuvriendelijke elektrotruck kan voor bijna alle onderhoudswerkzaamheden worden ingezet: vegen van straten en pleinen, legen van papierbakken, schoonmaken van speelplaatsen, verwijderen van zwerfvuil, handmatig legen van straatkolken, enzovoorts. Het nieuwe voertuig is bovendien smaller waardoor moeilijk bereikbare plekken als speelplaatsen en schoolpleinen makkelijker kunnen worden meegenomen.

Met de aanschaf van de elektrotruck levert de gemeente Papendrecht een belangrijke bijdrage aan een schoon milieu. Het streven naar een zo schoon mogelijk milieu blijkt ook uit het investeringsschema, waarin in financieel opzicht reeds rekening is gehouden met de aanschaf van milieuvriendelijk materieel.

Maar er waren meer redenen voor de aanschaf van een elektrisch voertuig boven een voertuig dat rijdt op fossiele brandstof of gas: de elektrotruck is ook nog geluidsarm, onderhoudsarm en zeer gebruikersvriendelijk. De truck produceert geen uitlaatgassen en veroorzaakt dus geen luchtverontreiniging. Hij is zó stil dat er een speciaal alarm op moest worden aangebracht om mensen te waarschuwen. Ook aan de chauffeur is gedacht: de stoel is op maat gemaakt en om het tillen tot een minimum te beperken kan aan de achterzijde een minicontainer worden bevestigd die automatisch kan worden geleegd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.