Jesse de Win naar jaargangfinale

19 juni 2005

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in het zwembad in Dordrecht de jaarlijkse Jaargangfinale gezwommen. Deze wedstrijd geldt als een officieus NK voor minioren, dat zijn de zwemmers tot twaalf jaar. Van elke leeftijdscategorie zwemmen hier de snelste 24 zwemmers van Nederland dus het is al een prestatie op zich als een zwemmer zich voor deze wedstrijd weet te plaatsen. De wedstrijd wordt gezwommen in het 50 meter bad, voor veel zwemmers een ongewone situatie, zodat er niet veel persoonlijke records te noteren waren. Voor zwemvereniging de Geul verscheen Jesse de Win, geboren in 1996, in de leeftijdscategorie 1995 en later ( minioren 3 en 4) bij twee afstanden aan de start. Op de 100 meter schoolslag leverde hij een prima prestatie door op de zestiende plaats te eindigen in een keurige 1.42.58. De 100 meter vrije slag legde hij af in 1.25.76 wat een vierentwintigste plaats betekende. Jesse was de enige zwemmer uit 1996 met twee starts bij deze jaargangfinale en het mag wel gezegd worden dat dit voor een relatief kleine club als de Geul een aardig succes is.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.