Zahir Likic bekerkampioen schaakclub

12 juni 2005
Zahir Likic bekerkampioen schaakclub

PAPENDRECHT - De voormalige Bosniër Zahir Likic (37) is bekerkampioen geworden bij de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam. In de finale versloeg hij Peter van Wermeskerken. De laatste blunderde in een stelling die al wat moeilijker voor hem begon te worden en kon daarna meteen opgeven. Gewoontegetrouw speelde Likic snel en Van Wermeskerken liet zich daarin meeslepen.
In de halve finale had Peter van Wermeskerken een zwaar bevochten zege behaald op clubkampioen Kees Brinkman, terwijl Zahir Likic de dit jaar zeer goed scorende Magnus Souverein één van zijn weinige nederlagen had bezorgd.

In de zomercompetitie heeft in groep A Chiel de Kreek een riante voorsprong, omdat zijn naaste belager Peter van Wermeskerken niet meer in actie komt. Rob Honing is derde met een achterstand van 3,5 punten. In groep B is het juist wel spannend. Koert Timmerman heeft slechts een half puntje voorsprong op Ad Stabij, die maar één van zijn 8 partijen verloor. Groep C is al even weinig spannend als A. Hier heeft Jack de Ruijter een voorsprong van 4 punten op Piet Lodder.

Dinsdag 28 juni is de laatste formele clubavond voor de schakers. De fanatiekelingen komen echter ook in de zomermaanden bijeen om vrije partijtjes te spelen in het Denksportcentrum aan de Van der Palmstraat achter De Willem. Daar krijgen de jeugdteams die komend seizoen gaan deelnemen in diverse competities aparte trainingen in de kleine zaal.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.