Laat uw huis niet onbeheerd achter, de politie kan er zorg voor dragen

09 juni 2005

REGIO - De zomermaanden staan weer voor de deur. Voor veel mensen de tijd om op vakantie te gaan. En voor veel inbrekers dé tijd om hun slag te slaan. De Stichting Veiligheid en Toezicht (SVT) biedt bewoners van het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden de service om, gedurende de vakantietijd en mits er voldoende capaciteit is, woningen tijdens de afwezigheid van de bewoners te controleren. Bij alle politiebureaus binnen het politiedistrict Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kunnen bewoners een vakantiecontrolekaart ophalen.

Na het invullen kan deze kaart worden afgegeven bij het politiebureau. Als er tijdens de controle iets niet in orde blijkt te zijn, kan de SVT via de ingevulde kaart een waarschuwingsadres inschakelen. De politie adviseert om ook bij een korte vakantie een kaart in te vullen en de afwezigheid te melden. Ook adviseert de politie om de woning tijdens de afwezigheid een bewoonde indruk te geven; dus geen post uit de brievenbus; geen briefjes op de deur, verlichting laten branden op een tijdklok, gordijnen overdag open en dergelijke.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.