Jaren '50 badmodeshow tijdens zwemvierdaagse

07 juni 2005
Jaren '50 badmodeshow tijdens zwemvierdaagse

PAPENDRECHT - Dinsdagavond 21 juni wordt in het kader van Papendrecht 900 de Zwemvierdaagse opgeluisterd met een bijzondere Jaren ’50 Badmodeshow in Zwembad De Hoogt te Papendrecht. De modeshow begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 3 kwartier. De toegang is gratis. De Zwemvierdaagse begint een dag eerder op maandag 20 juni en eindigt op donderdag 23 juni.

Aan moderne badmode valt helaas weinig te aanschouwen want de hoeveelheid stof is tot een minimum teruggebracht. Hoe de fabrikanten van badmode ook hun best doen: met zo weinig resterend textiel is nou eenmaal weinig “kleding” te maken. De bescheiden badpakken en bikini’s van nu zijn slechts te dragen door vrouwen van wie het lichaam de ideale maten heeft. Deze discriminatie vraagt om een oplossing. En die is er: de badmode van de jaren '50 uit de Verenigde Staten.

De badkleding uit die tijd wordt gekenmerkt door twee elkaar perfect aanvullende eigenschappen: gekleed en met glamour. Gekleed omdat vooral het badpak relatief veel huid bedekt en glamour omdat de uitstraling een fraaie balans tussen gewaagd en chique te zien geeft. De badmode van de jaren 50 is buitengewoon mooi. Het flatteert de draagster zonder opzichtig te worden. En, indien nodig, dekt toe wat onopgemerkt moet blijven. Op het droge mag je gezien worden en zwemmen wordt ‘gekleed te water gaan’. En niet zelden wordt een jaren '50-badpak met slechts een omslagrok omgetoverd in een avondjurk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.