Excelsior Made In Holland was grandioos succes

06 juni 2005
Excelsior Made In Holland was grandioos succes

PAPENDRECHT - Muziekvereniging Excelsior heeft afgelopen zaterdagavond een spectaculair concert verzorgd in theater De Willem met als thema 'Made in Holland'.

De spits werd afgebeten door de majorette-groep o.l.v. Gina Schmitt die de show stal met 'Heb je even voor mij' van Frans Bauer. De elf dames waren in roze/wit gekleed en met de uitbundige hoeden leek het een heus showballet met in de hoofdrol Alex Romijn als Frans Bauer, een spectaculaire opening. De show werd voortgezet met "Ik heb de hele nacht liggen dromen" van Wolter Kroes, uitgevoerd door de 7 topklasse-majorettes, waarin de majorettebaton een grote rol speelde.

De tamboer-/slagwerkgroep o.l.v. Leon Verdoorn presenteerde zich met "Silverfox", mooie marsmuziek met solo's door de 12-jarige Raul Kortooms; een fantastische opening van hun optreden. Daarna speelden zij het swingende "Sambafire", dat stond als een huis. De veelzijdige slagwerkgroep, die behalve trommels ook veel kleine slagwerkinstrumenten gebruikt, sloot de show af met "Back to Bruford", naar de legendarische slagwerker/rockpercussionist van (voorheen) Yes en King Crimson. Al deze werken zijn van de hand van Jan Schipper.

Het Klein Orkest o.l.v. Petra Hofwegen was voor de gelegenheid uitgebreid met het 'SMS-orkest' (Starten Met Samenspel), waardoor het Klein Orkest in korte tijd flink gegroeid was. Zij speelden o.a. 'Het ritme van de regen', 'Jan Klaassen de trompetter' van Rob de Nijs en 'Ding a Dong' van Teach Inn. De 'Zuiderzeeballade' trok wel heel speciale aandacht door de zangsolisten Simon van Dalen in de rol van opa en Thijs Welle als de kleine jongen, waarvoor het publiek een verdiend, extra applaus gaf aan dit opleidings-orkest en haar solisten.

Na de pauze was het de beurt aan het orkest van Excelsior o.l.v. Ruud Welle. Het fanfare-orkest ging zonder dirigent maar met slechts enkele aanwijzingen van de slagwerksectie van start met een medley van Marco Borsato, waarbij Ruud Welle met een schitterende 'voice-over' werd aangekondigd en zijn plaats voor het orkest innam. In de medley van Marco Borsato zijn zijn grootste hits gecombineerd tot een goed in het gehoor liggend muziekstuk dat het orkest zingend, met gitaarbegeleiding afsloot. Vervolgens stonden o.a. 'Op een mooie Pinksterdag' (in swing!) van Hans van der Heide en 'Dance Party' met veel bekende liedjes van Peter Kleine Schaars op het programma.

Als onderbreking werd de trekking verricht van de hoofdprijzen van de verloting, een fototoestel en een zeer goed gevulde levensmiddelen-mand. Met de verloting hoopt Excelsior een deel van de kosten van de avond te dekken. Na dit intermezzo volgde 'Ketelbinkie', gezongen door Thijs Welle en 'Ja Zuster Nee Zuster' in een bewerking van Excelsiors trompetist Cees Verschoor. In de 'Nederlandse Medley' die volgde, zijn diverse Oud-Hollandse liedjes in een modern en swingend jasje gestoken, zoals 'Dikkertje Dap' en 'In Holland staat een huis' met veel solo's in diverse secties.
De solo's werden staande uitgevoerd; het orkest had er duidelijk erg veel plezier in. Behalve het orkest zelf, had ook het publiek het duidelijk naar de zin, ongetwijfeld mede dankzij de vele herkenbare melodieën, waarbij zij door Ruud Welle werden uitgenodigd om lekker mee te zingen. De ritme-sectie was voor deze 'lichte muziek' uitgebreid met Rick Kostelijk op gitaar en Marcel Perik op bas-gitaar, beiden voor Excelsior geen vreemde.

Na een daverend applaus speelde het orkest als toegift 'Tulpen uit Amsterdam' in een eigentijdse, swingende bewerking van Ralf Arnie met zelfs een Samba-gedeelte en een 'Heavy Swing'. Als antwoord op de staande ovatie speelde Excelsior nog de 'Papendrecht 900 Tune', waarbij Simon van Dalen op spontaan verzoek van het orkest de zang voor zijn rekening nam. Al met al kan Excelsior terugkijken op een zeer geslaagd en goedbezocht concert. Op vrijdagavond 24 juni as. is Excelsior vanaf 20.00 uur te vinden op de muziektent aan de Eilandstraat in Papendrecht, waar zij een zomeravondconcert verzorgt i.s.m. Stichting Dorpsbehoud.

Meer informatie over Excelsior, de mogelijkheden en haar activiteiten is te vinden op de onlangs vernieuwde Internet-site www.excelsiorpapendrecht.nl.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.