Bertil Klootwijk wint 52ste wielerronde van Papendrecht

04 juni 2005
Bertil Klootwijk wint 52ste wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 4 juni 2005 is de 52ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish in de P.C. Hooftlaan. Om 12.00 uur stonden de Masters 40+ aan de start om 50 kilometer weg te trappen om de Grote Prijs Autobedrijven van Wijngaarden B.V. Lars van Vliet uit Oudewater werd winnaar, Hans van Eijk uit Nieuw-Vennep tweede en Rene Vrins uit Made finishte als derde. Beste regionale renner in deze categorie werd Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht.

Hierna kwamen om 13.45 uur de junioren in actie om de Grote Prijs AVANTI Klimaattechniek B.V. Net als bij de Masters 40+ was een mooie koers te aanschouwen. Hoge snelheid, veel strijd en kwalitatief goede renners waren hiervan de oorzaak. Regionaal favoriet Leo Gödde kwam net wat kracht tekort om als winnaar op het erepodium terecht te komen. De renner uit Hendrik Ido Ambacht finishte als tweede achter Sjors Spaargaren uit Kuddelstaart. De derde plaats was weggelegd voor Michel Francois uit Hekelingen.

In het kader van de festiviteiten rondom Papendrecht 900 jaar had het Wielercomité Papendrecht een solexrace op het 1,6 kilometer lange parcours georganiseerd. Voor burgemeester en voorzitter van Stichting Papendrecht 900 De Bruin reden om bij de diverse manches het startschot te lossen om de Grote Prijs Tanker Chartering Antwerpen. Zowel in de A als B klasse werd spectaculair om de eer gestreden en werden jeugdige herinneringen opgedaan bij het publiek.

Om 16.15 uur waren de "grote mannen" van de categorie Elite/Beloften aan de beurt. Zij reden voor het hoogste prijzenschema, categorie E. Dit schema was bij de renners duidelijk bekend, waardoor ook hier een fantastische koers verreden werd. Spaarndammer Bertil Klootwijk werd winnaar van de Grote Prijs Rabobank en Wilco Zuijderwijk uit Poeldijk finishte als tweede. Het Wielercomité Papendrecht was verheugd dat het Papendrechtse wielertalent Gideon de Jong in zijn eigen woonplaats als derde op het erepodium gehuldigd werd door rondemiss Corine Mansvelder.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.