PvdA wil opheldering verslechtering groenonderhoud

30 mei 2005

PAPENDRECHT - De PvdA is ernstig bezorgd over de kwaliteit van het openbaar groen in Papendrecht. Er is een forse toename van het aantal klachten, zowel bij de PvdA-fractie als op het gemeentehuis. En dit terwijl het groen en de kwaliteit van het groenonderhoud van oudsher kenmerkend is voor Papendrecht. Het huidige college bezuinigd fors op het groenonderhoud. Toch heeft het college een half jaar geleden - naar aanleiding van een PvdA-amendement op dit punt - de garantie afgegeven dat de kwaliteit van het groenonderhoud op peil zal blijven. Toch dreigt er nu een achteruitgang.

Het is voor de PvdA niet aanvaardbaar dat enerzijds op basisvoorzieningen wordt bezuinigd - behalve het groenonderhoud wordt er ook gekort op bestrating, ouderen, peuterwerk en jongerenactiviteiten - terwijl het college anderzijds nog steeds bereid is te investeren in een peperduur theater.

De PvdA heeft het college daarom de volgende artikel 36 vragen gesteld:

1. Is het juist dat bij de gemeente meer klachten binnenkomen dan normaal m.b.t. het groenonderhoud in de diverse wijken?

2. Zijn deze klachten in verband te brengen met een gewijzigde aanpak in het groenonderhoud?

3. Zo ja, is deze gewijzigde aanpak het gevolg van doorgevoerde bezuinigingen?

4. Het college heeft een kwaliteitsgarantie gegeven met betrekking tot het groenonderhoud bij de begrotingsbehandeling 2005. Deze garantie is recent door de wethouder nog herhaald in de commissie ruimte. De kwaliteit wordt (onder andere) getoetst op basis van het aantal klachten. Hoe maakt u de garantie waar? Of moeten wij concluderen dat de bezuiniging toch tot kwaliteitsvermindering van het groenonderhoud leidt?

5. Hoe gaat u ervoor zorgen dat de kwaliteit van het groenonderhoud (alsnog) niet wordt aangetast, ondanks de bezuiniging die u heeft doorgevoerd?

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.