Enthousiasme voor de Paap is groot

27 mei 2005
Enthousiasme voor de Paap is groot

PAPENDRECHT - De Paap is vanaf 28 maart een wettig betaalmiddel in Papendrecht maar is als zodanig nog zelden gebruikt. De meeste munten worden dan ook bewaard als aandenken aan het 900-jarige bestaan van de Gemeente Papendrecht. De munt is nog in beperkte oplage aanwezig bij een klein aantal winkeliers die de Paap in de kassalade hebben liggen.

Via de internetsite en de briefkaarten (die op de toonbank van de winkeliers liggen) zijn ook veel bestellingen binnengekomen voor de speciale munten.

De uitvoering in cupro-nikkel is nog gelimiteerd voorradig en wordt niet nabesteld. Degene die tot nu toe een bestelling heeft geplaatst heeft de garantie dat de munt wordt uitgeleverd. De eerste bestelde munten zijn recent uitgeleverd. Als u nog geen bericht ontvangen heeft wordt de munt later uitgeleverd nadat afschrijving van het verschuldigde bedrag heeft plaatsgevonden. Het is de intentie van de stichting Betaalpenning om in juni de munten uit te leveren.

Indien u echter een cupro-nikkelen munt heeft besteld in combinatie met een gouden of zilveren munt dan wordt de cupro-nikkelen munt gelijktijdig met de zilveren of gouden munt uitgeleverd. De bestellingen voor de zilveren en gouden munt lopen ook boven verwachting. Op basis van inschrijvingen worden de zilveren en gouden munten besteld bij de Koninklijke Nederlandse Munt.

Gezien het grote animo voor deze gouden en zilveren munten wil Stichting Betaalpenning zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om de munt te bestellen. Stuur tijdig uw bestelling in want op 31 juli laat de Stichting Betaalpenning de munt slaan bij de Koninklijke Nederlandse Munt. Voor degenen die reeds een munt besteld hebben betekent dit, dat de uitlevering ook pas na 31 juli plaatsvindt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.