AV Passaat kijkt terug op een prima georganiseerde lenteloop

24 mei 2005
AV Passaat kijkt terug op een prima georganiseerde lenteloop

PAPENDRECHT - Zaterdag 21 mei heeft Papendrecht kunnen genieten van een prima verlopen Nationale Lenteloop. In de ochtend vonden de jeugdlopen over verschillende afstanden plaats. Zo'n 500 jeugdige lopers legden hun meters op en rond het atletiekcomplex van AV Passaat af. Wethouder de Looff gaf de startschoten.

Leerlingen van groep 1 en 2 moesten 400 meter rennen. Groep 3 en 4 liepen 800 meter, groep 5 en 6 liepen 1500 meter, groep 7 en 8 2000 meter. De middelbare scholieren moesten 4000 meter afleggen.

Om 14:00 uur stuurde burgemeester de Bruin, door het geven van het startschot, de recreatieve lopers weg voor een afstand van 7,5 km. Aan deze afstand namen traditioneel ook de deelnemers van het jaarlijkse loopproject deel. Ongeveer een honderdtal Loopgroepdeelnemers legden,na 15 weken trainen, hun proeve van bekwaamheid af.

Om 14:15 uur was het de beurt aan de wedstrijd- en recreatielopers om te starten voor hun 15 km. Een spannende wedstrijd, welke uiteindelijk gewonnen werd door Jan-Willem Schaar met een tijd van 45:41 min, gevolgd door Ruben Scheurwater en Peter Raburu.

Bij de dames ging de overwinning naar Yvonne van Vlerken, gevolgd door Carla Ophorst en Cora Vlot. Complete uitslagenlijsten zijn te vinden op www.avpassaat.nl. Aan het eind van de dag kon atletiekvereniging AV Passaat terugkijken op een geweldig verlopen en wederom druk bezocht evenement.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.