Darters Ronnie Bredewaard en Peter v.d. Rijt winnen in interval

22 mei 2005
Darters Ronnie Bredewaard en Peter v.d. Rijt winnen in interval

PAPENDRECHT - Op zondag 22 mei was het in jeugdcentrum Interval darts, wat de klok sloeg. Het gebouw was omgetoverd in een waar dartsparadijs met 18 banen, waaronder 1 op het podium, compleet met groot scherm. De deelnemers waren opgedeeld in junioren en senioren. Er was ondanks het goede weer een prima opkomst met 50 deelnemers. Er werd begonnen met een poulesysteem waarin de deelnemers zich konden kwalificeren voor de winnaarsronde. De overige deelnemers kregen nog een herkansing in de verliezersronde.

Bij de jeugd was er een zeer spannende finale waarin Peter v.d. Rijt net iets beter was dan Jeffrey Stigter, die wel de kansen kreeg, maar ze helaas niet wist te benutten. Ondanks dat speelde hij een prima toernooi. Jeffrey Schippers won de strijd om de 3e plaats. In de verliezersronde was Youri van Maurik de baas over Stephan Timmer. De enige vrouwelijke deelneemster, Bente Bor, werd verdienstelijk derde.

Bij de senioren was er sprake van een zeer spannend verloop van de knock-out fase. Lange, spannende partijen van een hoog niveau waren meer regel dan uitzondering. In de finale was nationaal talent Ronnie Bredewaard met 5-2 duidelijk beter dan Jeroen Kromeich, die nog wel 2 keer een 180 score gooide in de finale. De derde plek ging naar Cor Leeuwestein. In de verliezersronde won Peter Boelens van Marcel Leeuwis. Jan Reit legde beslag op de derde plek.

Al met al een zeer geslaagd toernooi. Wethouder Koos de Looff reikte na afloop de prijzen uit. De wedstrijdleiding was in handen van Frank Fok en Arjan Versluis.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.