PKC stelt poulewinst veilig na zege op Fortuna

22 mei 2005

PAPENDRECHT - PKC had dit weekend de taak met minimaal 2 doelpunten verschil van Fortuna te winnen om zo de eerste plaats in de poule veilig te stellen en volgende week zaterdag de kruisfinale thuis te kunnen spelen tegen DOS/WK. Zonder de geschortste André Simons niet direct de meest makkelijke opgave.

Vanaf het beginsignaal nam PKC het voortouw via 1-0 en 2-1. Na de 2-2 door Barry Schep, werd het via Mady Tims en Bart de Wit 4-2 voor PKC, waarmee de doelstelling voor het eerst in de wedstrijd was behaald om vervolgens dit voordelige doelstaldo naar 4 uit te bouwen (9-5). Fortuna kon daarna terugknokken en bij 9-8 kort voor rust lagen de kaarten weer gunstiger voor de Delftenaren. Steven de Graaf en Sandra v.d. Herik brachten in de slotminuten PKC weer op voordeel: 11-8. Na de rust werd er aanvankelijk weer om en om gescoord (13-10), waarna PKC/Café Bar van 13-11 naar 16-11 wist uit te lopen. De buit leek binnen, maar een doelpuntloze periode van Papendrechtse zijde zorgde nog voor een spannende eindfase. Fortuna kon opnieuw terugkomen naar 17-16 en leek daarmee de buit binnen te hebben. Echter opnieuw Bart de Wit bracht PKC twee minuten voor tijd naar het begeerde eindresultaat: 18-16.

Volgende week speelt PKC dus de kruisfinale op het eigen veld tegen DOS/WK, de ploeg van oud trainer Erik Wolsink.
Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt PKC A1 haar kruisfinale tegen Koog Zaandijk A1, dat op de laatste wedstrijddag Deetos A1 op doelsaldo achter zich wist te houden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.