Zwemmers de Geul naar kringkampioenschappen

22 mei 2005

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in Dordrecht het eerste deel van de jaarlijkse kringkampioenschappen gezwommen. Bij deze wedstrijd zwemmen per leeftijd de snelste zwemmers van de kring Rotterdam tegen elkaar op alle denkbare slagen en afstanden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om kringkampioen 2005 te worden op een bepaalde afstand. Aangezien deze wedstrijd gezwommen wordt in het 50 meter bad, voor de meeste zwemmers een ongewone situatie, worden er niet al te veel persoonlijke records gezwommen.

Voor de Geul verschenen aan de start: Chantal van der Perk, Senna van Dongen, Inge Kousemaker, Claudia de Win, Jeroen van Dijk, Yordi Oetringer, Hanneke Meesters, Samantha van Eijk, Martijn de Win, Marcel van der Perk, Wouter de Win en Jan Dam.

Marcel van der Perk was de enige zwemmer die erin slaagde de titel kringkampioen te bemachtigen en wel op de 200 m vlinderslag. Verder haalde Marcel nog zilver op de 200 m wisselslag en brons op de 100 m rugslag en de 50 m rugslag. Martijn de Win won het zilver op de 200 vlinder en het brons op de 200 school. Samantha van Eijk tenslotte viste een bronzen medaille uit het water op de 200 m rugslag. De overige zwemmers haalden geen medailles maar zetten toch hier en daar goede prestaties neer. Volgend weekend is het tweede deel van deze kringkampioenschappen en de Geul hoopt natuurlijk nog een aantal medailles te veroveren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.