Collectie moderne kunst beschadigd door vocht en ongedierte

18 mei 2005

PAPENDRECHT - Bij de Collectie Moderne Kunst, die wordt bewaard in het depot van de voormalige museumruimte aan de P.C. Hooftlaan, is onlangs een beginnende schade geconstateerd. De schade kwam aan het licht tijdens de driejaarlijkse hertaxatie en is veroorzaakt door inwerking van vocht, wat weer een gevolg is van klimaatbeheersing die niet voor het depot geschikt is. Tevens is de aanwezigheid van 'zilvervisjes' geconstateerd.

Direct na het ontdekken van de schade is men tot actie overgegaan. Zo zijn de werken met zichtbare schade ondergebracht bij restaurateurs. Ook verbetert men op zeer korte termijn de luchtcirculatie in het depot door het maken van ventilatiegaten. Met een thermo- en hygrograaf worden temperatuur en vochtigheid gecontroleerd.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.