PKC wint 2x van de Meervogels

09 mei 2005

PAPENDRECHT - Na de gestaakte wedstrijd uit bij Fortuna, stond voor PKC 2x een treffen tegen de Meervogels op het programma.

Op Hemelvaartdag werd er eerst op de Oostpolder tegen elkaar gespeeld, waarbij de Meervogels alle hoeken van het veld te zien kregen. Door afwezigheid vanwege het jeugdkamp kan er verder weinig informatie over deze wedstrijd worden vermeld. Eindstand: 22-9.

Vrijdag kwam er uitspraak van de tuchtcommissie naar aanleiding van het staken van de wedstrijd Fortuna-PKC. André Simons werd met 4 wedstrijden schorsing bestraft. De tuchtcommissie vond tevens dat scheidsrechter v.d. Terp de wedstrijd ten onrechte had gestaakt, waarop de hoofdklasse scheidsrechter volgens de KNKV-site heeft besloten met onmiddellijke ingang te stoppen.
De resterende minuten van de wedstrijd dienen op een nog te bepalen tijdstip te worden uitgespeeld.

Afgelopen zaterdag volgde de return bij de Meervogels, waarbij PKC vanaf het begin de leiding nam (2x Helenie Kalverboer) en deze niet meer uit handen gaf. André Simons speelde gewoon mee in de basis en werd met 5 treffers topscoorder aan PKC zijde. De rust kwam bij 7-10. Dichterbij dan tot 2 treffers kwamen de Meervogels daarna niet meer. Van 11-13 liep PKC nog uit naar 11-16, maar nam daarna gas terug en speelde de wedstrijd simpel uit. Eindstand: 15-18.

Na de nederlaag op donderdag in eigen huis tegen NIC (9-11), nam PKC 2 zaterdag in Groningen sportieve revanche. Het won nipt met 13-14.

PKC 3 won thuis van de Meeuwen (9-6) en blijft in de race om het kampioenschap.

PKC 4 kon, na de laatste jaren voornamelijk tegen degradatie te hebben gevochten, de zoete smaak van het kampioenschap proeven, door met 7-14 uit bij Tempo te gaan winnen.
Uiteraard werd dit heuglijke feit later op de zaterdagmiddag uitbundig in de kantine gevierd.

PKC 5 was reeds kampioen en won zaterdag uit bij de Regenboog met ruime cijfers: 3 - 15.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.