Geul zwemmers naar LAC finales

07 mei 2005

PAPENDRECHT - Vorig weekend werden in Dordrecht de finales gezwommen van het Lange Afstands Circuit, het LAC. Bij deze wedstrijden worden alleen de langere nummers gezwommen met een maximum variërend van 400 meter voor de jongste zwemmers tot 2000 meter bij de ouderen. Bij de finales zwemmen per leeftijdscategorie de 8 snelste zwemmers van Zuid Holland en zij zwemmen in het 50 m bad zodat er niet zo veel persoonlijke records te noteren zijn.

Voor de Geul hadden Chadassa Mannee, Debby van Steenderen, Jesse de Win, Samantha van Eijk, Marcel van der Perk en Jan Dam zich rechtstreeks geplaatst terwijl Tim Muller en Jasper de Win meegingen als reservezwemmers. Bij aankomst bleek dat zij helaas niet mochten zwemmen.

De jongste zwemmers zwommen de 400 meter vrije slag waarbij Chadassa Mannee in 6.21.49 het brons haalde en Jesse de Win in 6.12.26 het zilver opeiste. Bovendien slaagden zij er allebei in om wel een PR op de klokken te zetten.

Marcel van der Perk had een zwaar programma met deelname aan zowel de 1500 m vrije slag als de 400 m wisselslag. Hij slaagde erin op beide afstanden een medaille in de wacht te slepen: brons op de 1500 en zilver op de 400 wissel.

Debby van Steenderen, Samantha van Eijk en Jan Dam haalden weliswaar geen eremetaal maar het feit dat ook zij zich bij de beste acht van Zuid Holland plaatsten was al een prestatie op zich.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.