Jongere krijgt dubbele bekeuring voor beledigen agent en verzet bij aanhouding

04 mei 2005

PAPENDRECHT - Op 4 mei rond 22.00 uur zagen politieagenten, rijdend in een onopvallende auto, 5 bromfietsers op een fietspad rijden. Bij de kruising met de Jan Steenlaan reden er 2 door rood. Op de Keizerskroon werden de bromfietsers aangesproken. Omdat de politiemannen in een onopvallende auto zaten legitimeerden zij zich en vroegen datzelfde aan de bromfietsers. Een 18-jarige knul uit Papendrecht deed echter erg moeilijk over de legitimatie van de politiemensen en zette een grote mond op.

Een van de politiemensen sprak de knul rustig aan op zijn gedrag. De knul ging toen met zijn neus tegen de neus van de politieman staan en uitte bedreigende taal. De politieman pakte hem bij zijn jas om de afstand tussen hen wat te vergroten en maande hem tot kalmte. De 18-jarige bleef brutaal. De politie wilde hem apart van de groep spreken om hem rustig te krijgen. Toen werd de knul nog beledigender tegen de agent.

De maat was op een gegeven moment vol en de knul werd aangehouden. De knul ging toen door het lint en moest geboeid afgevoerd worden. In de auto trapte hij tegen de rechterachterportier. Toen de agenten met de verdachte op het politiebureau aankwamen was de vader van de knul er ook al. De knul kreeg een boete aangeboden van 2 maal € 220,- voor belediging en verzet. Dit is inmiddels betaald.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.