VV Papendrecht kampioen

02 mei 2005

PAPENDRECHT, 1 mei 2005 - De grootste sportclub van Papendrecht (PKC) was al kampioen geworden, nu is ook de op één-na grootste sportclub, VV Papendrecht kampioen geworden met haar hoogste elftal, de zondagamateurs.

Het kampioenschap werd bereikt in dé wedstrijd van het jaar, waarin VV Papendrecht als nummer twee in de competitie thuis moest aantreden tegen OJC Rosmalen, op dat moment de nummer 1 met 1 punt voorsprong. VV Papendrecht moest dus winnen om kampioen te kunnen worden.

Mede ook dankzij het mooie weer waren er ruim duizend bezoekers op deze wedstrijd afgekomen. Ook OJC Rosmalen had vele supporters meegenomen.

Het VV Papendrecht van trainer Bill Tukker begon moeizaam aan de wedstrijd, waarin het flink onder druk stond. Het werd al snel duidelijk dat OJC technisch een betere ploeg had en dat VV Papendrecht het vooral moest hebben van inzet en het publiek dat als 12e man achter de ploeg stond. Echter na verschillende kansen voor OJC was het pardoes raak bij de eerste kans voor Papendrecht. In de 13e minuut van de wedstrijd schoot spits Peter Heiszwolf na een korte solo knap raak in de linkerhoek. Een minuut later schoot Papendrecht zelfs nog een keer op de paal.

De onverwachte vroege goal en de bal op de paal van Papendrecht was duidelijk een harde tik voor OJC, dat haar dominantie verloor, waarna de wedstrijd in de eerste helft verder vrij gelijk opging. De ruststand was dan ook 1-0 voor Papendrecht.

In de 2e helft probeerde OJC meer druk naar voren te zetten, maar daardoor kwam er achterin wel meer ruimte voor de aanvallers van Papendrecht. De wedstrijd werd hierdoor nog meer open, zodat er veel voor de toeschouwers te genieten viel. Vooral in de 2e helft werd in een hoog tempo gevoetbald, omdanks het warme weer. Het kon niet lang meer duren voordat er een 2e doelpunt zou vallen. Na een goede kans voor OJC om gelijk te maken, kopte een inlopende Rutger Karelse na een corner schitterend en snoeihard raak in de uiterste rechterhoek. De vreugde-explosie die volgde was enorm, waarbij Karelse zichtbaar geëmotioneerd was.

De wedstrijd was met deze belangrijke goal in hogere zin gespeeld en Papendrecht gaf in het verloop van de wedstrijd niet veel kansen meer weg. Het werd zelfs 3-0 via een verdediger door een uitbraak van Peter Boudewijn, die de weggegeven ruimte goed benutte. Het werd nog wel 3-1 door een penalty van OJC, maar de tijd was nog te kort om nog eens 2 keer te scoren. Dat het in de 90e minuut zelfs nog 4-1 werd door Peter Heiszwolf, een ongekende weelde, was alleen nog maar interessant voor de statistieken. Papendrecht is kampioen en mag na 8 jaar weer spelen in de hoofdklasse.

Foto's: Hans Huisman, Wouter Gorter en Peter Buisman