Verschillende gebieden worden vijf keer per jaar gemaaid

29 april 2005

PAPENDRECHT -De gemeente Papendrecht gaat verschillende bermen vijf maal per jaar maaien. Tot op heden was het gebruikelijk gazons circa twintig keer per jaar te maaien en zogenaamde ruwbermen drie keer per jaar. Omdat het gras in laatstgenoemde bermen regelmatig zo hoog groeide dat de verkeersveiligheid in het gedrang kwam - met name langs de Veerweg en de Burgemeester Keijzerweg - wordt de vijfjaarlijkse maaibeurt ingevoerd. Aan de frequentie van vijf maal per jaar kleeft overigens ook een nadeel: gemaaid wordt dan namelijk terwijl een aantal soorten bloemen in bloei staat.

Ook verschillende stukken gazon gaat de gemeente bij wijze van proef vijfmaal per jaar maaien. Het gaat dan onder meer om de Kennedylaan, Paulus Potterstraat, Henri Dunantsingel, gebieden tussen rijksweg en bebouwing en delen van het park Noordhoekse Wiel. Afhankelijk van de resultaten worden de gebieden waar vijf maal per jaar wordt gemaaid uitgebreid of verkleind.

Voor vragen zijn de medewerkers van de afdeling Beheer en Onderhoud (cluster Groen en Water) bereikbaar via het algemene nummer van de gemeente, 641 89 11.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.