Rapportage luchtkwaliteit 2003 vastgesteld door college van B&W

29 april 2005

PAPENDRECHT - Het college van burgemeester en wethouders heeft in haar vergadering van dinsdag 19 april 2005 de rapportage Luchtkwaliteit 2003 vastgesteld. De rapportage, waarin behalve van onderzoeksgegevens gebruik wordt gemaakt van huidige en toekomstige verkeerscijfers, laat zien dat binnen Papendrecht geen sprake is van overschrijdingen. In gevallen waarin daarvan wel sprake is, zijn gemeenten – volgens Europese regels die sinds 2001 van kracht zijn - verplicht maatregelen te nemen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zodat uiteindelijk in 2010 de luchtkwaliteit in alle Nederlandse gemeenten voldoet aan de in het besluit gestelde normen.

Papendrecht is verplicht een dergelijke rapportage op te stellen omdat het langs een snelweg (de A15) ligt. Los van de rapportage worden door de gemeente overigens luchtmetingen verricht op verschillende plaatsen die extra aandacht behoeven, zoals de Duindoornhof, Amberdreef, Merwedebrug (vanwege de ligging aan de N3) en de Burgemeester Keijzerweg. De resultaten hiervan worden in de loop van dit jaar verwacht. Het rapport is te raadplegen via www.papendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.