Verschillende aanhoudingen verricht in onderzoek naar diefstal en heling van gestolen spullen

29 april 2005

REGIO - Rechercheurs van het district Dordrecht/Zwijndrechtse Waard hebben de laatste weken vier aanhoudingen verricht. De aanhoudingen gebeurden in een onderzoek naar inbraken en heling van gestolen spullen. Op donderdag 14 april 2005 hield de politie een 33 en 38-jarige inwoner uit Dordrecht aan in verband met twee bedrijfsinbraken en het voorhanden hebben van gestolen goederen.

Na onderzoek van de recherche bleek dat beiden zich bezig hielden met inbraken en met het opkopen van goederen die waarschijnlijk buit zijn gemaakt bij bedrijfsinbraken. Het ging hier voornamelijk om computers en aanverwante apparatuur. Bij doorzoekingen onder leiding van de rechter-commissaris werden goederen aangetroffen en in beslaggenomen die in de nacht van 13 op 14 april zijn buit gemaakt bij inbraken in Papendrecht en Dordrecht. Tevens werden spullen aangetroffen die in voorgaande weken/maanden zijn weggenomen bij een inbraak in een school in Heerjansdam en bij de gemeente in Zwijndrecht.

Naar aanleiding van het onderzoek volgden nog twee aanhoudingen van een 43-jarige inwoner uit Hoogvliet en een man van 35 jaar uit Schiedam. Tijdens doorzoekingen bij deze twee vonden agenten daar eveneens gestolen goederen afkomstig van de eerder genoemde inbraak in Zwijndrecht. Verder stonden er twee computers die in 1999 buit zijn gemaakt bij een inbraak bij een bedrijf in Alblasserdam. De man uit Schiedam is in de loop van vorige week in vrijheid gesteld. De overige verdachten zitten allen in voorarrest. De recherche in het district I gaat verder met het onderzoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.