Kees Brinkman is clubkampioen bij schaakclub Papendrecht/Alblasserdam

27 april 2005
Kees Brinkman is clubkampioen bij schaakclub Papendrecht/Alblasserdam

PAPENDRECHT - Papendrecht - In de laatste competitieronde heeft Kees Brinkman de kampioenstitel bij de schaakclub Papendrecht/Alblasserdam overgenomen van Hans van den Beukel. Doordat Marius de Wit tegen Gerrit de Jong probeerde ijzer met handen te breken - en dus verloor - had Brinkman genoeg aan een misgreep van Peter van Wermeskerken.

Wekenlang was voorzitter Brinkman, die een slechte start van de competitie had gehad, al op jacht naar de eerste plaats. De Wit, die een week eerder Van Wermeskerken met een fraaie koningsaanval op de knieën had gedwongen, had een kleine voorsprong. De Jong speelde echter zeer geconcentreerd en gedegen en had vrijwel de hele partij de overhand. Net voordat De Wit zijn laatste zet voltooide viel zijn vlag en claimde De Jong de partij. De resultaten van de overige partijen in de onderlinge competitie waren: Rob Honing - Hans den Hartigh 1-0; Koert Timmerman - Piet de Bruin 1-0; Ad Stabij - Chiel de Kreek 0-1; Zahir Likic - Hans van den Beukel 0-1 en Douwe Hoekstra - Jack de Ruijter ½-½.

Jeugdleden halen record aantal schaakdiploma's

Aan het begin van de schaakavond mocht voorzitter Brinkman aan liefst 23 jeugdleden een schaakdiploma uitreiken. Zowel voor de jongelui als hun schaakdocenten bij de club een groot succes. Nooit eerder werden zoveel diploma's uitgereikt.

Voor Stap 1 van het leerprogramma van de schaakbond KNSB slaagden: Tom Cirk, Vincent de Canne, Diana Gairabekova, Casper de Gelder, Kevin de Leeuw van Weenen en Remco Schimmel.

Voor Stap 2 slaagden: Nicky en Tom Twigt (elk met een 10), Floor Prins, Kimberley van Remmerden, Wendy Blonk, Wouter Donkersloot, Ferdinand de Coninck, Alexa van Empel, Sebastiaan van der Graaf, Marnix Kornet, Houke de Kwant, Sander Leenman, Alex Moerer, Pieter Midderkolk, Ferry de Jong en Mark Schop.

Voor Stap 3 slaagde Martin de Witte met glans.

Drie jeugdleden moeten een nieuwe poging ondernemen. Na de mei-vakantie wordt begonnen met de lessen in de volgende Stappen.

In mei begint de zomercompetitie. Daar kunnen alle clubleden en belangstellenden voor schaakclub P/A aan meedoen. Elke dinsdagavond zijn belangstellenden voor de schaakclub welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door hun competitie en vanaf 20.00 uur is dit het domein voor de volwassenen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.