Degradatie voor teams van TTV Papendrecht afgewend, promotie mogelijk

22 april 2005
Degradatie voor teams van TTV Papendrecht afgewend, promotie mogelijk

PAPENDRECHT - Alleen de senioren reserves van de TTV Papendrecht dienden afgelopen week nog een uitgestelde competitiewedstrijd in te halen. De ontmoeting vrijdagavond thuis in De Kooy tegen Gouda 1 was niet onbelangrijk: een 2-8 verlies betekende een onverbiddelijke degradatie uit de eerste klasse, met 3-7 zou Papendrecht 2 uiteraard veilig zijn, maar wanneer er zes punten gescoord zouden worden, zou het tweede ineens op een eervolle tweede plaats kunnen eindigen. Het team begon goed met een 3-0 voorsprong, maar het dubbel van Guido Houwing en Joop Joosten werd uit handen gegeven. Guido en Joop hielden het vervolgens op hun enige winstpartij, maar het was aan de hattrick van Moos Markesteijn te danken dat er toch nog een 5-5 uitslag op het wedstrijdformulier verscheen, zodat Papendrecht 2 met opgeheven hoofd een verblijf in de eerste klasse mag prolongeren.

De mogelijkheid bestaat dat Papendrecht 5 het komende najaar op gelijke hoogte met het tweede gaat opereren. Als een van de drie tweede klasse kampioenen diende het team afgelopen donderdag de eerste onderlinge wedstrijd te spelen om twee promotieplaatsen. Op het neutrale terrein van TTVA in Alblasserdam speelden Papendrecht 5 en Dordrecht 4 pittige duels. Man van de avond werd André Voskuijl (foto). Ondanks het feit dat hij pas op het laatste moment in de basisopstelling werd opgenomen liet hij iedere tegenstander, waaronder gerenomeerde spelers als William Nijdam en Piet van Westen, volkomen kansloos. Patrick van Vooren kan daar slechts moeizaam een extra puntje aan toevoegen en liet ook zijn dubbel met Hanno van Sintmaartensdijk uit handen glippen. Hanno daarentegen, wilde beslist niet achterblijven bij de prestaties van André en scoorde, zij het moeizaam, dan ook een verdiende hattrick. Met deze 7-3 uitslag is een goede basis gelegd voor promotie naar de eerste klasse. Dinsdagavond wordt op neutraal terrein, bij Papendrecht in De Kooy, de ontmoeting gespeeld tussen Dordrecht 4 en Sliedrecht Sport 1. De laatste partij, Papendrecht 5 tegen Sliedrecht Sport 1, wordt vrijdag gespeeld in Dordrecht.

Nu de competitiewedstrijden achter de rug zijn worden bij de TTV Papendrecht de komende weken de clubkampioenschappen voor de verschillende spelniveaus gehouden.
Daarnaast wordt er op 21 en 28 mei het Papendrecht 900 toernooi voor senioren en jeugd georganiseerd. Niet alleen clubleden, doch alle tafeltennis spelende Papendrechters kunnen aan dit toernooi deelnemen.

Meer nieuws hierover op: www.nttb.nl/papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.