Zwemvereniging de Geul derde in ZRO competitie

16 april 2005

PAPENDRECHT - Dit weekend stond voor de Geul de laatste wedstrijd in de regionale ZRO competitie op het programma. De Geul begon aan deze wedstrijd op een derde positie met een kleine voorsprong op de nummer vier en zou, gezien de smalle selectie waardoor vaak jongere zwemmers met oudere leeftijden mee moeten zwemmen, alle zeilen moeten bijzetten om deze plaats te behouden. Gelukkig werd door de zwemmers een prestatie van formaat geleverd en zo kon Erica Muller na de wedstrijd namens alle zwemmers de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen.

Hoewel het bij deze wedstrijd om het groepsresultaat gaat zijn er ook individuele medailles te behalen. Bij de dames haalde Samantha van Eijk het zilver op de 100 m wissel, later haalde zij bij haar eigen leeftijd nog brons op de 100 rug. De heren begonnen met de loodzware 400 m wissel, waarbij Wouter de Win het zilver opeiste en Martijn de Win het brons. Wouter pakte later nog brons op de 50 m schoolslag. Bij de jeugd won Marcel van der Perk het goud op de 100 m rug en brons op de 100 vlinder, Martijn de Win haalde hier het goud. Bij de meisjes junioren zwom Senna van Dongen naar brons op de 200 m vrij en Chantal van der Perk veroverde brons op de 50 m vlinder. De jongens minioren zwommen 100 m wissel, waarbij het goud naar Jasper de Win ging en het zilver naar Bas van den Sigtenhorst.

De afsluitende 8x50 m vrije slag estafette werd door het team van de Geul met een derde plaats afgesloten. Al met al leverde dit dus een prachtige derde plaats op, een resultaat dat in jaren niet gehaald is en waar de Geul als club trots op mag zijn.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.