DES Dames blijven in de race voor de nacompetitie

16 april 2005
DES Dames blijven in de race voor de nacompetitie

PAPENDRECHT - Voor de derde maal dit seizoen de derby tussen DES en Ventura. DES speelde wederom zonder de geblesseerde Esther de Graaff en Debby Heezen en bij Ventura zat Manon Rooders met een knieblessure op de bank. Het was duidelijk dat de dames van DES mede door het nipte verlies tegen H.C.V’90 afgelopen woensdag extra gebrand waren op een overwinning. Met de slechte start tegen Ventura in de vorige confrontatie (3-0 achter binnen de 2 minuten) nog vers in het geheugen was het echter wel oppassen geblazen.

En ondanks een flitsende start van de DES dames, keek het toch na 1 minuut spelen tegen een 0-2 achterstand aan. Ditmaal herstelde DES zich echter iets sneller en na bijna 5 minuten spelen stond het weer gelijk 3-3. De dekking werd iets feller en aanvallend begon het collectief te draaien. In deze fase waren het met name de afstandschoten van Sandra Scheers - van den Berg en de fast-breaks van Diana Jonker die DES een aantal doelpunten voorsprong gaven: 8-5 na 12 minuten. De DES dekking stond de komende 10 minuten solide te verdedigen en liet niets door. Gerrie van Jaarsveld aan DES kant was nu aanvallend op dreef en scoorde zelf van afstand of bediende cirkelloopster Monique Dijkgraaf, die attent oplette bij een rebound: 12-6 na 24 minuten. Dankzij een aantal snelle tegen aanvallen, na wat onnodig haastig en rommelig aanvallen van de DES dames, wist Ventura het verschil te beperken tot een 16-11 ruststand.

De tweede helft werd zowaar nog aantrekkelijker. Direct na rust was het tweemaal achter elkaar Wendy Rooders die vanaf de hoek en vanuit de fast-break zichzelf op het scorebord schoot. Coach Mladen Bijekic kon relaxed toekijken hoe ‘zijn’ dames weer lekker en met plezier aan het ballen waren. Op ontspannen wijze wisten de DES dames de voorsprong te verdedigen en op sommige momenten een beetje uit te bouwen. Aanvallend draaide het team als vanouds. Het publiek kon genieten van vele mooie aanvallende combinaties, waarbij de zelf ook mooi scorende Martine Menses veelvuldig de goed spelende hoekspeelster Judith Kraaieveld vrij kon spelen. Laatstgenoemde trof in totaal 5 maal het doel in 30 minuten spelen. Ook de inmiddels ingevallen Marjan de Ruijter werd op de cirkel goed gevonden en ook zij wist hiervandaan te scoren. Enkel de goed keepende Annette Zwik tekende niet voor een doelpunt deze wedstrijd, maar verdiende haar sporen met een aantal mooie reddingen. Ventura bleef de gehele wedstrijd ook goed aanvallen, zodat DES op een aantal momenten een aantal doelpunten achter elkaar tegen kreeg, echter de overwinning van DES kwam nimmer in gevaar. Zo werd het uiteindelijk via tussenstanden van 22-14 en 27-21 een verdiende overwinning van DES met 31-24.
In deze sportieve en aantrekkelijke wedstrijd was DES duidelijk te sterk voor Venura en blijft hiermee in de race voor winst in de nacompetitie.

DES72 - KB-Shop Ventura 31-24

Scores:

DES’72: Sandra Scheers-van den Berg 8 (3 pingels), Gerrie van Jaarsveld 6, Judith Kraaijeveld 5, Nicole de Jong 3, Diana Jonker 2, Martine Menses 2, Wendy Rooders 2, Marjan de Ruijter 2 (1 pingel) en Monique Dijkgraaf 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.