Zilveren gemeentespeld voor korfballer Andre Simons

15 april 2005
Zilveren gemeentespeld voor korfballer Andre Simons

PAPENDRECHT - Burgemeester De Bruin reikte donderdag 14 april tussen de zilveren gemeentespeld uit aan André Simons. De 31-jarige Papendrechter ontving de onderscheiding tijdens de receptie van de Papendrechtse Korfbal Club (PKC / Café Bar) ter gelegenheid van het landskampioenschap.

De burgemeester reikte de gemeentespeld aan de heer Simons uit op grond van zijn staat van dienst bij en zijn inzet voor PKC / Café Bar. Hij is bijna zijn hele leven lid van de PKC (sinds 1978) maar heeft nu besloten te stoppen met korfballen. In zijn PKC-periode heeft hij 13 interlands gespeeld (zowel junioren, jeugd als senioren en 47 kampioenschappen, waarvan 3 Europacups. In 1999 en 2003 werd hij uitgeroepen tot beste korfballer van het jaar.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht zijn van mening dat André Simons zich daarmee in brede maatschappelijke zin verdienstelijk heeft gemaakt voor de Papendrechtste gemeenschap. Bovendien heeft hij Papendrecht en in het bijzonder PKC / Café Bar op de kaart weten te zetten. Daarmee voldoet hij aan de criteria om in aanmerking te komen voor de zilveren gemeentespeld.

Het is de tweede keer dat burgemeester De Bruin de zilveren gemeentespeld uitreikte sinds de invoering ervan in mei 2003. De gemeentelijke onderscheiding (die bestaat in een zilveren of gouden uitvoering) is destijds door het Papendrechtse gemeentebestuur in het leven geroepen ter aanvulling op reeds bestaande landelijke Koninklijke Onderscheidingen, het ereburgerschap en de gemeentelijke erepenning. De speld is een blijk van waardering of erkentelijkheid aan ingezetenen van de gemeente die zich in brede maatschappelijke zin jegens de gemeente of de Papendrechtse gemeenschap verdienstelijk hebben gemaakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.