Themaweek 'Kerk en School' voor het versterken van relaties tussen kerken en scholen

15 april 2005
Themaweek 'Kerk en School' voor het versterken van relaties tussen kerken en scholen

PAPENDRECHT - Vanuit de commissie kerk & school van de Vereniging voor Christelijk Nationaal Onderwijs Papendrecht (VCNOP) is de themaweek "Kerk en school" gepland van maandag 18 ten en met vrijdag 22 april 2005.
Het doel van deze week is o.a. de relatie tussen kerk en school versterken en kinderen die (vrijwel) nooit in een kerk komen te laten kennismaken met kerk en geloof. Alle scholen binnen VCNOP in Papendrecht zullen deze week met het verhaal van Jona bezig zijn (vertellingen, liedjes en verwerkingen). Het thema is: "over de grenzen".

School en kerk bieden elkaar een handreiking: ze komen bij elkaar op bezoek. De vier meewerkende kerken zijn ieder aan één van de vier christelijke scholen verbonden. Er vinden ook klassenbezoeken plaats op de verschillende scholen. Predikanten van de vier meewerkende kerken zullen de groepen bezoeken en met de kinderen in gesprek komen over herkenbare dingen uit de kerk, het ontstaan van de Bijbel en natuurlijk over Jona.

Als afsluiting van deze week zijn er op zondag speciale themadiensten in de kerken. De kinderen hebben dan op school n.a.v. de verhalen van Jona 1 t/m 3 verwerkingen voor in de kerk gemaakt.
In de diensten zal het gaan over Jona 4, zal er aandacht worden besteed aan de contacten die er waren op school en zullen de aangeleerde liedjes worden gezongen. Voor meer informatie, zie www.vcnop.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.