De Geul zwemt laatste wedstrijd zwemcompetitie

10 april 2005

PAPENDRECHT - Dit weekend werd in het Papendrechtse zwembad De Hooght de laatste wedstrijd gezwommen van de KNZB zwemcompetitie. Zwemvereniging de Geul kwam met een groot aantal deelnemers aan de start en er sneuvelden weer heel veel PR's. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Anouk Helsemans, die op de 200 vrij maar liefst 15 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook werd een groot aantal medailles gehaald, al met al een prima resultaat.

De middag begon goed met twee tweede plaatsen bij de estafettes voor meisjes en jongens jeugd. De jongste zwemmers zwommen 100 m wissel en 25 m school, waarbij Jesse de Win twee maal goud haalde en Carmen Muilwijk twee keer zilver.

Bij de meisjes minioren 6 werd Carmen Baart tweede op de 50 m vlinder, bij de jongens werd Chris Verhoek eerste en Bas van den Sigtenhorst tweede. Op de 100 m vrij was het goud voor Jasper de Win en het brons voor Bas van den Sigtenhorst. Jasper haalde bovendien het zilver op de 200 vrij bij de junioren, Yordi Oetringer sleepte hier brons uit het water. Bij de meisjes werd Chantal van der Perk derde op deze afstand. Deze leeftijd zwom daarnaast nog 50 m schoolslag waarbij Romy Hoederop het zilver haalde, Inge Kousemaker het brons en Nick Tiesema eveneens brons bij de jongens.

Bij de jeugd haalde Hanneke Meesters zilver op de 100 wissel, Marcel van der Perk haalde goud op de 100 rug en zilver op de 100 vrij en het goud was hier voor Martijn de Win. Bij de 200 wissel dames was het brons voor de 13 jarige Chantal van der Perk. De heren zwommen eerst 100 wissel waarbij het zilver naar Wouter de Win ging en het brons naar Jan Dam. De 200 wissel leverde Wouter wederom zilver op, het brons was hier voor zijn broer Martijn en op de 50 vrij was er goud voor Wouter en brons voor Jan Dam.

Er was ook nog een eerste plaats voor de estafette 4 maal 50 vrij jongens junioren met Jeroen van Dijk, Yordi Oetringer, Nick Tiesema en Sven Dekker. De 4 maal 25 school estafette voor minioren leverde een tweede plaats op en bij de afsluitende estafette 8 maal 50 vrij werd een derde plaats gehaald door de Geul.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.