DES'72 start nacompetitie sterk

09 april 2005
DES'72 start nacompetitie sterk

PAPENDRECHT - Het gevecht om een plaats in de eredivisie is begonnen. De mannen van DES'72 moesten vandaag tegen Hurry-up uit Drenthe. Deze ploeg uit Zwartemeer had een goede eindspurt in de reguliere competitie en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

De eerste 5 minuten was het nog een beetje aftasten en hielden de ploegen een gelijke tred met doelpunten 3-3. Hurry-up begon beter te spelen en nam een voorsprong van 4 punten (4-8). Een time-out van coach Micky Zornic was nodig om de Papendrechtse mannen weer in het goede spoor te krijgen. Het duurde tot de 23e minuut voordat DES weer langszij kon komen bij Hurry-up (9-9). Deze inspanning had DES toch te veel kracht gekost, want Hurry-up bepaalde de ruststand op 10-12.

Direct na de rust trok DES de stand weer in evenwicht met 13-13. Hierna volgende een periode dat Hurry-up DES steeds een stapje voor bleef, maar niet echt een gat kon slaan. Na ruim 27 minuten handballen in de tweede helft was de wedstrijd nog steeds niet beslist en was de stand 22-22. De mannen van DES'72 hielden in laatste minuten, die tumultueus verliepen, het hoofd koel in tegenstelling tot de Drentenaren.

Hierdoor werd de winst toch nog voor DES met een 24-23 eindstand. Komende donderdag moet DES in Zevenbergen aantreden tegen Groene Ster.

Doelpunten: Joost van Est 6x, Erik Klaare 5x, Arjan Koster 3x, Michael Oosterbaan 3x, Oskar Broz 3x, Remco Peters 2x, Alvin van der Kuil 1x,Andre Kraaijeveld 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.