Goed begin van de nacompetitie voor de dames van DES'72

09 april 2005
Goed begin van de nacompetitie voor de dames van DES'72

PAPENDRECHT - De DES vrouwen traden in de eerste wedstrijd in de nacompetie tegen Tachos aan en speelden voor het eerst na de wedstrijd van de heren (hun tegenstander moest nog terug naar het hoge Noorden). Tachos is altijd een lastige tegenstander voor DES, de statistieken laten ons zien dat onze dames in de afgelopen 3 seizoenen slechts 1 maal gewonnen, 2 maal gelijk gespeeld en de rest (7) verloren hebben. Er moest dus met grotere vechtlust gespeeld worden dan de vorige wedstrijd tegen Groene Ster.

En dat deden de dames dan ook gelijk vanaf het begin. De dekking stond weer als vanouds te verdedigen en in de aanval werd er weer voor elkaar gewerkt. Zo kwam DES in de 2de minuut door een mooi doelpunt vanuit de hoek van Marjan de Ruijter met 2-0 voor. Tachos herstelde zich echter snel en ging wat feller aanvallen, zodat de stand na 4 minuten weer gelijk was. Vanaf toen werd het een gelijk opgaande wedstrijd. De DES aanval had moeite de aanvallende en harde beweeglijke dekking van Tachos, maar gaf zelf in de verdediging weinig weg. In de 16de minuut, bij een stand van 5-6 kreeg DES een tegenslag te verwerken. De tot dan toe goed keepende Esther de Graaff verdraaide haar knie en moest het veld verlaten. De nog steeds niet geheel fitte Annette Zwik nam echter haar plaats in en keepte een waanzinnige wedstrijd. Aanvallend leidde de uitstekend spelende Diana Jonker de DES dames naar mooi vrijgespeelde kansen. Ook zelf scoorde zij een fraai doelpunt vanaf de middellijn, toen de keepster van Tachos meer oog had voor de fastbreak lopende Nicole de Jong dan voor de bal. Door kleine onoplettendheden in de dekking bleef ook tachos scoren, zodat DES met 1 doelpunt achter de rust in ging: 10-11.

In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld. Het was met name Nicole de Jong die met 3 doelpunten in de eerste 7 minuten van deze helft DES de aansluiting gaf: 13-13. In de verdediging begon DES moeite te krijgen met de afstandsschoten en passeerbewegingen van Sandra Konitz en Dammarijs Landsbergen, maar werd geholpen door een paar goede reddingen van Annette Zwik, die onder andere een pingel stopte. Aanvallend bleef DES knokken en gaf de moed niet op toen het vanaf halverwege de tweede helft steeds tegen een achterstand van 1 of 2 punten aan bleef kijken. Afstandschoten van Gerrie van Jaarsveld en goed passeren van Diana Jonker voorkwamen dat Tachos uitliep en met nog 25 minuten te spelen leek de wedstrijd bij 20-21 nog beide kanten op te kunnen gaan. Echter, met nog 1 minuut 10 seconden te spelen was het Tachos die de winst leek te pakken (20-22). De DES dames dachten daar anders over. Met nog 45 seconden te spelen bracht Sandra Scheers-van den Berg het verschil weer terug naar 1. Tachos verzuimde toen de wedstrijd uit te spelen en met nog (een rommelige) 15 seconden te gaan veroverde DES de bal weer, zodat wederom Sandra 2 seconden voor tijd de verdiende gelijkmaker het doel in schoot.

Een van twee kanten harde wedstrijd met twee teams die vol overgave voor de winst gingen. Een mooie en vooral ook spannende wedstrijd die het publiek en de bankzitters de gehele wedstrijd op het puntje van hun stoel (bank) liet zitten en naar huis gingen met schorre kelen. Een goed begin van DES in de nacompetitie.

Scores:

DES’72: Sandra Scheers – van den Berg 6 (1 pingel), Nicole de Jong 5 (1 pingel), Diana Jonker 4, Gerrie van Jaarsveld 3, Marjan de Ruijter 1, Monique Dijkgraaf 1, Martine Menses 1, Wendy Rooders 1.

Tachos: Dammarijs van Landsbergen 10 (2 pingels), Sandra Konitz 6, Marion van der Linden 3, Kirstin Vendeloo 2, Biorella Hooi 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.