Seniorenselectie TTV Papendrecht redt het niet, enkele andere teams zijn al kampioen

08 april 2005
Seniorenselectie TTV Papendrecht redt het niet, enkele andere teams zijn al kampioen

PAPENDRECHT - Ondanks een nipte zege vrijdagavond in Hazerswoude op mede-degradadiekandidaat Avanti 2 lukt het de seniorenselectie dit seizoen niet om het verblijf in de hoofdklasse te prolongeren, want om a.s. vrijdagavond thuis van kampioenskandidaat VVV 1 met 10-0 te winnen is een schier onmogelijke opgave. Winnie van Rooy, Richard Steenhuisen en Eddie van Weelde wonnen deze uitwedstrijd ieder tweemaal maar het dubbel van Richard en Eddie ging naar de gastheren.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg lijkt het er inmiddels op dat Papendrecht 2 zich kan handhaven in de 1e klasse. Weliswaar werd vrijdagavond thuis in De Kooy met 2-8 verloren van TOP 1 (met dit resultaat kampioen geworden), maar in de twee partijen tegen degradatiekandidaat Gouda 1 moeten genoeg punten te scoren zijn. Vrijdagavond was Joop Joosten (foto) de enige die een persoonlijk duel wist te winnen en samen met Guido Houwing ook nog het dubbelpunt.

Papendrecht 5 verstevigde dinsdag in Dordrecht de voorsprong in de 2e klasse. Het lokale achtste team werd verpletterd door hattricks van Hanno van Sintmaartensdijk, Patrick van Vooren en André Voskuijl. Hanno en Patrick zetten met hun gewonnen dubbel de puntjes op de dik verdiende 10-0 overwinning.

Dinsdagavond thuis in De Kooy mag het vijfde na één gewonnen duel de kampioensbloemen in ontvangst nemen, samen met de spelers van team 7, die door puntenverlies van de concurrentie inmiddels zeker zijn van prolongatie naar de derde klasse.

Onzekerder is een mogelijk kampioenschap voor de team 6, 9 en 10. Derdeklasser team 6 heeft 2 punten voorsprong op de concurrent en speelt vrijdag tegen degradatiekandidaat Dordrecht 11. De andere concurrenten hebben hun wedstrijd dan al gespeeld.

Papendrecht 9 vecht dinsdag in een onderlinge confrontatie met Merwestad 5 om het kampioenschap in de vijfde klasse. Beide teams hebben even veel punten en een eerdere ontmoeting eindigde in een onbeslist 5-5. Een nipte uit-overwinning kan genoeg zijn voor bloemen.

Papendrecht 10 ontmoet komende week tweemaal middenmoter Wopipo 1. Als op maandag een ruime overwinning wordt gespeeld kunnen de bloemen voor de thuiswedstrijd op vrijdag klaargezet worden.

Zaterdagmiddag spelen ook de jeugdteams de laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie. Vorige week leed de jeugdselectie een verwachte nederlaag tegen de kampioen in de tweede klasse, Dordrecht 4. Arvin van Gameren kon eenmaal zegevieren en Jeffrey de Rooy verdubbelde met zijn ene zege zijn seizoenstotaal. Wouter Lagendijk bleef zowel persoonlijk als in het dubbel met Arvin met lege handen. Na een zwaar seizoen kan het team zich voorbereiden op meer prettige wedstrijden in een lagere klasse.

Papendrecht 2 vervolgde het succes van vorige week met een dikke 1-9 overwinning op Sliedrecht Sport 3. Maarten Lagendijk en Matthijs Rietveld scoorden opnieuw een hattrick en veroverden samen het dubbel. William v.d. Adel liet een klein puntje voor de eer aan het gastteam. Als in de laatste partij zaterdag tegen Tavernie 2 ook redelijk wordt gespeeld, mag het tweede terugzien op een goed seizoen met prolongatie in de vierde klasse.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.