2e team schaakclub heeft ook zijn laatste wedstrijd verloren

08 april 2005
2e team schaakclub heeft ook zijn laatste wedstrijd verloren

PAPENDRECHT - Het tweede team van de schaakclub heeft ook zijn laatste wedstrijd in de 2e klasse van de Rotterdamse Schaakbond verloren. De IJssel 2 was met 5-3 te sterk. Alleen Peter van Wermeskerken kwam aan het eerste bord tot winst in een heel diep uitgespeeld toreneindspel..
Na twee seizoen in de 2e klasse, op hetzelfde niveau als P/A 1, moeten de reserves van P/A terug naar de 3e klasse van de RSB. Van de acht spelers bleken dit seizoen alleen Peter van Wermeskerken en Piet de Jonge het spelpeil van de 2e klasse aan te kunnen. Het team was danig verzwakt doordat enkele sterke spelers er dit seizoen geen deel meer van uitmaakten.

Tegen De IJssel kwamen Piet de Jonge, Koert Timmerman, Arie Speksnijder en Koert Timmerman tot remise. Een nederlaag leden Gerrit de Jong, Zahir Likic en Magnus Souverein.
In de onderlinge competitie waren de resultaten: Hans van den Beukel - Marius de Wit ½-½; Nol Oostrom - Kees Brinkman ½-½; Jack de.Ruijter - Ad Stabij 0-1;
Theo Punt - Rob Honing 0-1; Andries Moleman - Chiel de.Kreek ½-½; Marius Soetendal - Piet de Bruin 1-0; Jaap Lip - Piet Lodder 1-0; Aad Hofstede - Cor Vis 1-0; Henny Steernberg - Douwe Hoekstra ½-½.

Er zijn nog drie kanshebbers voor het clubkampioenschap: Marius de Wit, Kees Brinkman en Magnus Souverein, maar de laatste lijkt over zijn grote vorm heen. Dit betekent dat in elk geval iemand clubkampioen wordt wiens naam nog nooit in de beker is gegraveerd. Eind deze maand is duidelijk wie de strijd wint.

Daarna begint de zomercompetitie. Daar kunnen alle clubleden en belangstellenden voor schaakclub P/A aan meedoen. Elke dinsdagavond zijn belangstellenden voor de schaakclub welkom in het Denksportcentrum aan de v.d.Palmstraat in Papendrecht, achter De Willem. Om 18.45 beginnen daar de schaaklessen voor de jeugd, gevolgd door hun competitie en vanaf 20.00 uur is dit het domein voor de volwassenen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.