Starterslening ondersteunt jonge woningkopers

08 april 2005

PAPENDRECHT - Voor jongeren tot 35 jaar die van plan zijn om voor het eerst een eigen woning te gaan kopen maar de financiering net niet rond kunnen krijgen, biedt de Starterslening mogelijk een uitkomst. Een Starterslening is een hypothecaire lening van de gemeente Papendrecht die wordt verstrekt via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). De Starterslening is altijd een tweede lening en is uitsluitend bedoeld voor de aankoop van een koopwoning. De hoogte van de Starterslening vormt het verschil tussen de maximaal toegestane lening volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) en de totale aankoopkosten van de woning met een maximum van €.40.000,-. De looptijd, de rente én de aflossing van een Starterslening zijn marktconform en dus hetzelfde als bij een gewone hypotheek.

Echter, bij de Starterslening hoeft over de eerste drie jaren geen rente en aflossing te worden betaald. Bovendien bestaat de mogelijkheid om in de daarop volgende jaren de rente en aflossing af te stemmen op financiële draagkracht.

Als u wilt weten of u in aanmerking kan komen voor een Starterslening dan kunt u voor meer informatie en nadere voorwaarden de website van SVn raadplegen: www.svn.nl onder Startersregeling. Ook via www.papendrecht.nl kunt u de Wegwijzer Starterslening en de Bijlage Wegwijzer Starterslening downloaden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.