Historische Vereniging West-Alblasserwaard houdt lezing over berging Lancaster

06 april 2005

PAPENDRECHT - Op 21 juli 1944 werd door het Duits luchtafweergeschut een vliegtuig van het type Avro Lancaster Mk3 neergehaald. Het toestel stortte neer in de Oostpolder van Papendrecht. De zeven bemanningsleden kwamen allen om het leven en werden begraven op de Algemene Begraafplaats in Papendrecht.

Op maandag 26 november 2001 startte de Bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht met de voorbereiding van de berging van de Lancaster. Om technische redenen werd de berging op woensdag 28 november reeds gestaakt. De berging zou medio januari 2002 worden hervat.

Op maandag 30 september 2002 werd uiteindelijk begonnen met de berging van de Lancaster.

Over de berging van de Lancaster houdt de Historische Vereniging West-Alblasserdam een door de heer Ph. De Koning en de heer A. van Dijk verzorgde lezing. De lezing vindt plaats in het Verenigingsgebouw van de Hervormde Kerk Cortgene 10 te Alblasserdam. De lezing vindt plaats op woensdag 13 april en begint om 21.00 uur. De zaal is geopend vanaf 20.45 uur. Zowel leden als niet leden zijn welkom.
Voor de pauze houdt de Historische Vereniging haar 24e algemene ledenvergadering.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.