Huidige RK Kerkgebouw 40 jaar geleden geopend

05 april 2005

PAPENDRECHT - Hoewel dit jaar de viering van het 900-jarig bestaan van de gemeente Papendrecht gevierd wordt en daarmee de eerste 'papen' die zich in dit gebied vestigden, is het huidige godshuis van de R.K. christenen 40 jaar oud. De Onbevlekte Ontvangenis van Mariaparochie opende op 4 april 1965 de deuren van haar nieuwe gebouw dat met vele akties, waaronder de verkoop van steentjes, bij elkaar gespaard was.

Afgelopen zondag werd dat moment tijdens een feestelijk misviering herdacht. Velen waren getuige hoe de bisschop van Rotterdam, mgr. Van Luyn, de mis celebreerde, daarbij gesteund door de parochiepriester J. Geurts. Naast de vele parochianen waren ook gasten uit collega kerken en het burgemeestersechtpaar De Bruin aanwezig. Na afloop van de mis was er de mogelijkheid om buiten, in de voorjaarszon, koffie te drinken en na te praten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.