DES'72 verliest van Groene Ster

02 april 2005

PAPENDRECHT - Ziektes en blessures heersen aan het DES’72 damesfront: Monique Dijkgraaf heeft de griep, evenals Judith Kraaijeveld (die desondanks op de bank zat), Annette Zwik tobt al geruime tijd met haar gezondheid, Debbie Heezen heeft een achillespeesblessure en Diana Jonker viel halverwege uit wegens nog onbekende buikkrampen. Dit, in combinatie met de lage opkomst tijdens trainingen de laatste weken, was natuurlijk geen sterk uitgangspunt voor de vanavond te spelen wedstrijd tegen de oude rivaal Groene Ster. In het eerste treffen in deze competitie wonnen de DES dames met 24-20.

Groene Ster startte sterker in de eerste helft en creëerde een kleine voorsprong van 2 punten. DES leek ongeïnspireerd te spelen: veel balverlies en slordig afmaken van ingezette aanvallen. In de dekking had DES grote moeite met het snelle, dicht op de dekking spelende Groene Ster. Halverwege, na een time-out van de tegenpartij, hervond DES zich en wist via een paar leuke aanvallen en mooi afgemaakte doelpunten weer gelijk te komen. DES kon haar spel echter niet volhouden en ging rusten met een 13-11 achterstand.

DES startte de tweede helft zomogelijk nog slechter dan de eerste helft. Zowel in de aanval als in de verdediging speelde iedereen te individualistisch. Dit leidde tot veel en onnodig balverlies en in de dekking vielen enorme gaten op de zeven meter. De DES vechtlust keerde in de wedstrijd terug, zodat het verschil nog enigszins beperkt bleef. Met name Martine Menses kon vanaf de middenopbouw het doel uitstekend vinden. De eindstand werd 27-22.

Een duidelijk mindere wedstrijd van DES en terecht gewonnen door Groene Ster. Hopelijk kan dit gezien worden als de “slechte generale repetitie” voor de komende nacompetitie.

Scores:
DES’72: Martine Menses 7, Gerrie van Jaarsveld 6, Wendy Rooders 3, Sandra Scheers – van den Berg 3 (2 pingels), Nicole de Jong 2 (2pingels), Diana Jonker 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.