Theater met of zonder toren: de raad komt er niet uit

01 april 2005

PAPENDRECHT - Afgelopen donderdag 31 maart wist de Papendrechtse raad weer niet verder te komen dan het indienen van een motie (PvdA) en een amendement van de VVD. Na alles wat voorafgegaan is in de soap over het theater, als vervanging van de Theater de Willem, is dit een anticlimax die maandag 4 april wordt voortgezet of afgerond.

Om al of niet politieke reden was de VVD in de laatste commissievergadering met een duveltje uit de hoge hoed gekomen door voor te stellen de toneeltoren in de nieuwbouw van het theater te laten vervallen. De daarmee te bereiken besparingen zouden een beter draagvlak bij de Papendrechtse bevolking opleveren, hoewel het ook duidelijk was dat de programmering van het theater daarmee beperkt zou worden en daardoor wellicht ook het rendement van die investering. Voor zover je bij cultuur van rendement kunt spreken.

Omdat de VVD nu spreekt over een multifunctioneel gebouw zouden andere instellingen respectievelijk organisaties daarin ook een plaats kunnen krijgen wat de exploitatie wellicht zou kunnen verbeteren, mede omdat de ruimten waar nu bijv. de bibliotheek, de Volksuniversiteit e.d. gevestigd zijn, dan vrij komen.

Het CDA en het PAB beraden zich nu over de voorstellen van de VVD en de PvdA, dienden een motie in om te bereiken dat er geen versoberingen ontstaan voor voorzieningen zoals zwembad, sport, ouderenwerk en dat er, als gevolg van de bouwplannen voor het theater geen extra verhoging van de OZB mag worden veroorzaakt.

Om 24.00 uur besloot de voorzitter van de raad, burgemeester C. de Bruin, de vergadering te schorsen tot maandag 11 april 2005.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.