Cd bonnen voor winnende boomfeestdagtekening

31 maart 2005

PAPENDRECHT - Woensdag 30 maart kregen vier prijswinnaars van de tekenwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van lagere school De Viermaster uit handen van wethouder Koos de Looff een cd-bon overhandigd. De leerlingen assisteerden de wethouder tijdens de Boomfeestdag op 16 maart met het planten van 64 bomen over een lengte van ruim 530 meterbij de geluidswal in de buurt van de Grondmolen en de Lage Molen.

Tevens werden door de gemeente ruim 2000 heesters op de geluidswal geplant. Verder Deze beplanting bestond voornamelijk uit verschillende wilde rozen (ruim 500 stuks), maar ook o.a. de vuurdoorn en wegendoorn. Struiken vanwege de bottels welke als voeding dienen in de herfst en winter voor de vogels, wezel en andere dieren. De bomen die geplant zijn bestaan uit de Veldesdoorn, de Els, de Wilg en de Es. De laatste 3 soorten zullen na 1 jaar geknot worden als knot boom.

Ook is er over een lengte van 530 meter de beschoeiing afgegraven om natuurlijke oever te maken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.