Grote uitslaande schoorsteenbrand aan de Scheidingslaan

26 maart 2005

Foto's en tekst: Hans van 't Geloof

PAPENDRECHT- Om 19.30 kreeg de brandweer van Papendrecht een melding van een schoorsteenbrand aan de Scheidingslaan. Al bij aankomst van de 577 HV en 538 TAS en de was duidelijk dat het een schoorsteenbrand betrof aan een rijtjes woning.De straat stond inmiddels ook blauw van de rook. De ladderwagen uit dordrecht werd ook direct gealarmeerd. Een potkachel werd direct uit de woning gehaald door de brandweer. De ladderwagen uit dordrecht werd begeleid van af de rondweg door de OVD naar de plaats van de brand.

Bij aankomst van de ladderwagen werd begonnen met vegen van de schoorsteen. Door de enorme hitte die vrijkwam uit het kanaal is tot 3 maal toe de veegkogel afgebroken en de ketting waar deze aan zat was gesmolten. De vlammen sloegen af en toe tijdens het vegen een meter uit de schoorsteen. Inmiddels scheurde het schoorsteen kanaal.Ook bij de buren werd het kanaal in de gaten gehouden want deze begon ook bij hun te scheuren.

Er werden Rond 20.45 kwam de HV uit Dordrecht een warmtebeeld camera brengen onder prio 1 dit is om de warmtebron te lokaliseren in het kanaal. Er werden enkele tientallen emmers met roet en vuildelen uit de schoorsteen gehaald Tussendoor werd de inwendige mens ook even opgewarmt met een bakkie koffie die de 575 kwam brengen. Om 22.15 kwam de eerste wagen weer terug op de kazerne dit betrof de 577 Om 22.25 kwam ook de 538 terug naar de wacht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.