PvdA-onderzoek, goedkoop cultureel centrum is mogelijk

24 maart 2005

PAPENDRECHT - De PvdA-fractie heeft onderzoek gedaan naar de kosten van een multifuncioneel cultureel centrum. De belangrijkste uitkomsten zijn: 1. Het is mogelijk een cultureel centrum te bouwen voor de helft van het geld (in vergelijking met de voorliggende varianten), 2. Door meerdere functies te combineren zullen nog meer Papendrechters gebruik maken van het cultureel centrum.

In het onderzoek is uitgegaan van een cultureel centrum met een hoofdzaal van 400 stoelen en een uitschuifbare tribune.Daarnaast wordt er van uit gegaan dat er ook andere functies plaats vinden, denk aan gebruik door scholen, muziek- en toneelverenigingen, cursussen en bedrijven, waardoor ook overdag van het gebouw gebruik gemaakt wordt. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat het overgrote deel (70-80%) van de voorstellingen die nu in De Willem worden uitgevoerd, plaats kunnen vinden in het nieuwe culturele centrum, en dat de investeringskosten circa € 6,7 miljoen bedragen. Dit is de helft van de kosten van de varianten die tot nu toe zijn voorgesteld. Een dergelijk centrum kan rekenen op een bezoekersaantal tot 59.000 per jaar. Overigens is de inpassing van de bibliotheek daarin nog niet opgenomen.

De PvdA heeft de gegevens van het onderzoek verspreid onder de andere politieke fracties, zodat de informatie kan worden betrokken bij de bespreking in de gemeenteraad van 31 maart.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.