De Geul presteerd goed in ZRO-B competitie

19 maart 2005

PAPENDRECHT - In het Papendrechtse zwembad de Hooght werd afgelopen zaterdag de vierde wedstrijd in de ZRO-B competitie gezwommen. Hoewel de concurrentie in deze competitie groot is werden er toch flink wat medailles gewonnen en PR's scherper gesteld door de zwemmers van de Geul.

De middag begon goed met een bronzen medaille op de 4x50 meter vrije slag bij de meisjes met Rachel Muller, die bovendien een PR neerzette, Senna van Dongen, Chantal van der Perk en Claudia de Win.

De dames begonnen de wedstrijd met de loodzware 400 meter wisselslag. Voor de Geul kwamen hier Chantal van der Perk en Senna van Dongen, beiden 13 jaar, aan de start. Zij pakten belangrijke competitiepunten voor de club en Chantal zette bovendien een nieuw PR op de klok van 6.00.45.

De heren zwommen 100 wissel en hierbij werd Wouter de Win tweede en Marcel van der Perk pakte het brons. Op de 50 vrij haalde Wouter de Win met 24.55 naast de zilveren medaille ook de limiet voor het NK sprint later dit jaar. Martijn de Win werd hier derde en pakte zowel op de 100 school als de 50 vrij in zijn eigen leeftijd het goud. Bij de meisjes sprintte Samantha van Eijk naar het goud op de 50 vrij. De 200 meter rugslag leverde Chantal van der Perk een bronzen medaille op en Hanneke Meesters haalde eveneens brons op de 50 meter schoolslag.

Ook bij de jongste zwemmers werd goed gepresteerd: Rachel Muller zwom naar brons op de 50 meter rugslag in een nieuw PR van 39.79 en brons op de 100 meter vlinderslag. Bij de jongens haalde Bas van den Sigtenhorst goud op de 50 rug in een PR van 39.08 en brons op de 100 vlinder, Jasper de Win won zilver op de 50 rug in een PR van 39.31 en goud op de 100 vlinder in 1.29.73, eveneens een PR.

De afsluitende 4x100 wisselslag estafette bij de heren werd overtuigend gewonnen door de Geul met Marcel van der Perk, Martijn en Wouter de Win en Jan Dam.
Naast al deze medailles waren er ook mooie tijdsverbeteringen te noteren voor Jan Dam, Inge Kousemaker, Nick Tiesema, Yordi Oetringer, Evelien van Leeuwen, Senna van Dongen en Samantha van Eijk.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.