DES'72 pakt de winst in een doelpuntrijke wedstrijd

19 maart 2005
DES'72 pakt de winst in een doelpuntrijke wedstrijd

PAPENDRECHT - De kaarten zijn geschut in de eerste divisie, DES staat vast op de achtste plaats en bezoeker Fiqas Aalsmeer 2 stelde vorige week het kampioenschap zeker. Voor de de punten hoefde er vandaag niet geknokt te worden maar er werd wel om de overwinning gestreden en het publiek zag de bal 70 keer het net raken.

DES maakte een snelle start tegen de reserves uit Aalsmeer en stond na 7 minuten met 5-2 voor. Aalsmeer dat een beetje overdonderd was kwam langzaam terug tot 6-6. Hierna ging de wedstrijd gelijk op maar DES bleef steeds de eerst scorende ploeg. Net voor rust maakte Arjan Koster een schitterend doelpunt vanaf de negen meter, het betrof echter de negen meter lijn van zijn eigen helft, hij deponeerde de bal met een enorme worp over de, te ver voor zijn doel staande, keeper van Aalsmeer. De ruststand werd hierdoor op 18-17 bepaald.

Ook de tweede helft gaf een zelfde beeld als de eerste. Imre Obbens viel vrij snel uit door een blessure zodat Frank Kerkhofs zijn plaats weer innam. Niet alleen Imre viel uit, ook de klok van het scorebord gaf de geest. Na twintig minuten spelen was de stand 29-29. De Papendrechters hadden echter een betere eindspurt dan de kersverse kampioenen. DES kon door mooie acties uitlopen naar een 37-33 eindstand. Joost van Est en Arjan Koster hadden beide met negen treffers een groot aandeel in de scores. Over twee weken volgt de laatste reguliere competitiewedstrijd en dan kunnen de periode kampioenen zich gaan opmaken voor de nacompetitie.

Doelpunten: Joost van Est 9x, Arjan Koster 9x, Jeffrey Zevenbergen 6x,Andre Kraaijeveld 3x , Remco Peters 2x, Erik Klaare 2x,Alvin van der Kuil 2x, Oskar Broz 2x, Joris van Donk 1x

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.