Teleurstellend einde van het schaakseizoen voor schaakclub Papendrecht/Alblasserdam

16 maart 2005

PAPENDRECHT - Het eerste team van schaakclub Papendrecht/Alblasserdam heeft het seizoen in de RSB-competitie met een 4-4 gelijkspel tegen Krimpen 2. Daarmee werden de bezoekers in het Papendrechtse Denksportcentrum nipt kampioen. Zij bleven WSV 2 slechts 2 bordpunten voor. Beide teams scoorden 11 matchpunten. P/A 1 eindigt net als vorig seizoen op de derde of vierde plaats.
Eerder al waren P/A 2 en P/A 3 gedegradeerd met nog één wedstrijd voor de boeg. P/A 2 speelde in de 2e klasse van de RSB, net als P/A 1, en het derde team in de derde klasse.

Vooral aan de topborden lieten de spelers van P/A 1 de punten liggen tegen Krimpen. Meinte Smink, Bert Terlouw en Nol Oostrom leden nederlagen tegen objectief tegenstanders van ongeveer gelijke speelsterkte. Kees Brinkman, Marius de Wit en Kees van Meerkerk bevestigden hun goede vorm dit seizoen met overwinningen. Jo Pattinama en Hans van den Beukel schoven naar remise.

In de onderlinge competitie waren de resultaten dinsdag: Magnus Souverein - Nico Plantfeber 1-0; Rob Honing - Gerrit de Jong 1-0; Peter van Wermeskerken - Zahir Likic 1-0; Koert Timmerman - Jack de Ruijter 1-0; Louis Kemper - Ad Hofstede 1-0; Wim Roodnat - Chiel de Kreek ½-½; Douwe Hoekstra - Gert Verdoorn ½-½; Jaap Lip - Hans den Hartigh 0-1 en Piet de Bruin - Henny Steernberg 0-1.

Intussen blijft, tegen de landelijke tensens in, het ledental groeien bij de actieve schaakclub P/A in het Denksportcentrum (aan de Van der Palmstraat achter De Willem in Papendrecht). Het schaken voor de ruim 50 senioren begint elke dinsdag om 20.00 uur en als men mee wil spelen graag melden tussen 19.50 en 19.55 uur. Voor de ongeveer 40 jeugdleden beginnen de lessen en competitie om 18:45 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.