Eindelijk weer overwinning seniorenselectie TTV Papendrecht

13 maart 2005
Eindelijk weer overwinning seniorenselectie TTV Papendrecht

PAPENDRECHT - Bij de aanvang van de returns in de voorjaarscompetitie heeft de seniorenselectie van de Tafeltennisvereniging Papendrecht zich eindelijk weer eens van haar positieve kant laten zien. Maandag speelde Papendrecht 1 tegen Smash 2, de huidige koploper in de hoofdklasse. Richard Steenhuisen en Eddy van Weelde kwamen beiden moeizaam tot een overwinning maar pakten samen het belangrijke dubbelpunt. Het lijkt alsof Winnie van Rooy de winterslaap definitief uit de ogen heeft gewreven, want zijn hattrick was de basis voor de eerste (4-6) seizoenzege van Papendrecht 1. Wellicht biedt dit nog perspectieven om in de komende wedstrijden de rode lantaarn over te dragen.

De Papendrechtse reserves wonnen dinsdag in Rotterdam nipt met 4-6 van het lager geklasseerde Alexandria 2. Moos Markesteijn en Joop Joosten behaalden beiden twee zeges en best man Guido Houwing hield het deze keer bij een benauwde overwinning. Zijn dubbel met Joop betekende de vierde seizoenszege. Een langer verblijf in de eerste klasse behoort inmiddels tot de reëele mogelijkheden.

Team 4 lijkt de balans in de 2e klasse te hebben gevonden. Vrijdagavond ontving het team de selectie van Sliedrecht Sport en het is dat tegenstander André van Bergeijk met zijn zeer aparte opvatting van tafeltennis opnieuw onoverwinnelijk bleek (hattrick plus een belangrijk aandeel in de dubbelwinst), anders zouden Robert Hilgeman, Willem-Jan Lindhout en Frank van Wijngaarden (allen 2x) beslist een hogere score dan de uiteindelijke 6-4 hebben genoteerd.

Vier teams van de TTV Papendrecht kennen nog de luxe van een ongeslagen status, dat zijn de teams 5, 7, 9 en 10.
Team 10 ontving vrijdagavond de directe concurrent in de vijfde klasse, Ta-La-Ni 2 uit Nieuwpoort, en trachtte de 2 punten voorsprong te consolideren. Dat werd geen gemakkelijke opgaaf, gezien het feit dat de helft van de wedstrijden resulteerde in een beslissende 5e game, hetgeen 3x in het voordeel van Papendrecht uitpakte. Zo eindigde het dubbel van Nazim Gündem (foto) en Ewout van Lambaart na een 5e game in het minimale verschil van 12-10. Ewout en Peter Ruts wonnen beiden niet zonder enige moeite een partij, maar het was vooral aan Nazim's hattrick te danken dat de voorsprong in de 5e klasse kon worden uitgebreid tot 4 punten.

Bij de Papendrechtse jeugdteams gaat het minder van een leien dakje. Alleen Papendrecht 4 kon zaterdagmiddag in Oud Alblas de hekkensluiter in de vijfde klasse Top Spin 3 met 2-8 vernederen. Paul van Hoek en Max Kornet hadden beiden nog niet eerder twee zeges genoteerd en ook de hattrick van Laurens Langeveld was de eerste van het seizoen. Aanstaande zaterdamiddag spelen alle jeugdteams weer een thuiswedstrijd in de gymzaal De Kooy. Toeschouwers zijn zoals altijd van harte welkom

Meer uitslagen en nieuws op: www.nttb.nl/papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.