Zwemmers van de Geul doen goede zaken in Vlissingen

12 maart 2005
Zwemmers van de Geul doen goede zaken in Vlissingen

PAPENDRECHT - Zwemvereniging de Geul trok afgelopen zaterdag met een grote groep zwemmers naar Vlissingen om daar de vierde wedstrijd van de KNZB Zwemcompetitie te zwemmen. Bij deze wedstrijden gaat het naast de individuele prestaties vooral om het resultaat van de hele ploeg zwemmers. Door de zwemmers werd een prima prestatie geleverd: er werden vele medailles gewonnen en nog meer PR’s scherper gesteld.

De jongste zwemmertjes , Miriam Belhaine, Latona Baart, Quirina de Jonge, Djamari Oetringer en Jesse de Win slaagden er allemaal in om één of meer PR’s te zwemmen en dit leverde Jesse de Win bovendien twee gouden medailles op.

Bij de leeftijd tot 12 jaar werd Carmen Baart derde op de 100 vrij in een PR van 1.15.50 en derde op de 100 school met nogmaals een PR. Rachel Muller werd tweede op de 100 school Bij de jongens werd Jasper de Win eerste op de 100 vrij, Bas van den Sigtenhorst haalde goud op de 100 school en zilver op de 100 vrij en Chris Verhoek pakte het brons op de 100 school. Yuri Cleton zwom op beide afstanden mooie PR’s en ook Femke van der Linde, Chadassa Mannee en Carmen Muilwijk verbeterden hun tijd.

De 50 m rugslag meisjes onder de 14 jaar was een onderonsje van Geul dames: eerste werd Inge Kousemaker, tweede Claudia de Win en derde Senna van Dongen. Net als deze drie dames zwommen ook Naomi Mannee, Romy Hoederop en Anouk Helsemans hun oude tijden uit de boeken. Bij de jongens zette Nick Tiesema een nieuw PR op de klokken. Chantal van der Perk haalde in deze leeftijdscategorie een bronzen medaille op de 200 wissel. Jasper de Win zwom bij de jongens naar het brons op deze afstand.

De oudste jongens, onder de 18 jaar, zwommen 100 wissel en 200 school. Martijn de Win werd op beide afstanden eerste en Marcel van der Perk pakte het brons op de 100 wissel. Samantha van Eijk ging bij de meisjes met goud op de 100 wissel en brons op de 200 school naar huis.

Chantal van der Perk en Senna van Dongen namen zilver en brons mee op de 200 vrij in de categorie tot 16 jaar. Bas van den Sigtenhorst en Jasper de Win, beiden 11 jaar, zwommen hier kostbare punten bij elkaar voor de club.

Bij de 100 vlinder dames pakte Chantal van der Perk belangrijke punten door in 1.16.33 te finishen wat een PR betekende. Ook Samantha van Eijk en Erica Muller zetten op dit nummer een nieuw PR op de klokken. De 100 vlinder heren leverde zilver en brons op voor Wouter en Martijn de Win. Wouter de Win pakte bovendien het goud op de 100 wissel en het zilver op de 100 rug. Jan Dam zwom een nieuw PR op de 100 wissel. De 100 rug dames leverde een PR op voor Rachel Muller, Evelien van Leeuwen en Erica Muller.

Er werden vier estafettenummers gezwommen, waarbij startzwemmers Samantha van Eijk, Yordi Oetringer en Carmen Baart hun tijd verbeterden. De estafetteploeg met Tim Muller, Chadassa Mannee, Yuri Cleton en Carmen Muilwijk veroverde bovendien een eerste plaats.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.