2e plaats in de competitie is voor de dames van DES'72

12 maart 2005

PAPENDRECHT - Zonder Martine Menses vertrokken de DES dames al vroeg in de middag naar het hoge noorden. Er was een DES team-weekendje gepland met op zaterdagavond de wedstrijd. Motivatie om een goede wedstrijd te spelen hadden de dames en wel om 2 redenen: een nacompetitie met op een woensdagavond naar Hengelo in het vooruitzicht voorkomen en de tweede plaats in de eerste divisie competitie behalen. In een eerder treffen in de competitie hadden onze dames Olympia gemakkelijk verslagen met 10 punten; de statistieken stonden in het voordeel van de DES dames.

DES startte aanvallend sterk en bracht na 3 minuten de stand op 0-2. De DES dekking stond vol gaten, waardoor Olympia goed kon bijblijven. Aanvallend ging DES slordiger spelen. Onnodig balverlies werd onmiddellijk afgestraft door het sterke wapen van Olympia: de fast-break. Hierdoor kon DES geen grote afstand nemen in de scores. Er werd gerust met 1 punt verschil: 9-10.

In de tweede helft werd er feller gehandbald, wat de wedstrijd aantrekkelijker maakte. Het ontbrak Olympia aan afstandschutters, maar door de rommelige dekking van DES werd vaak het doel van DES vanaf de cirkel gevonden. Na 15 minuten werd Gerrie van Jaarsveld vastgezet en een 5 tegen 5 aanval kon vaak goed benut worden door DES. Sandra Scheers-van den Berg maakte hier dankbaar gebruik van en wist met 10 doelpunten haar positie in de top-scoorders lijst te versterken. De junioren Marjan de Ruijter en Judith Kraaijeveld stonden kranig hun mannetje en zorgden mede voor de overwinning van 24-26.

Het was een leuke, uiterst sportieve wedstrijd. DES kende geen moment van gevaar en was de sterkere tegenstander.
Scores:

DES’72: Sandra Scheers – van den Berg 10 (6 pingels), Gerrie van Jaarsveld 8, Wendy Rooders 3, Monique Dijkgraaf 2, Nicole de Jong 1, Debbie Heezen 1, Diana Jonker 1.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.