Uitbreiding basisscholen Wilgendonk

08 maart 2005
Uitbreiding basisscholen Wilgendonk

PAPENDRECHT - Tijdens het werkbezoek van burgemeester en wethouders op dinsdag 8 maart in de wijk Molenvliet/Wilgendonk werden de plannen bekendgemaakt voor de uitbreiding van de basisscholen in de Wilgendonk. De 2 scholen (Prins Florisschool en de Knotwilg) aan de Moerbeihof hebben dingend meer ruimte nodig, aangezien er veel kinderen zijn bijgekomen in het postcodegebied 3355, dus de wijk Wilgendonk. Het gaat om een uitbreiding van 9 lokalen (270 kinderen) per school.

Op dit moment zijn de plannen om een aanbouw te realiseren aan de bestaande gebouwen van 3 lagen (de 3e laag is een schuin dak). Na overleg met de omwonenden is gebleken dat liefst 80% tegen de plannen is, aangezien men meer overlast verwacht. Ook is er een groot gebrek aan parkeerplaatsen. De bouw op zich is niet echt een probleem volgens de bewonenden.

Een andere mogelijkheid is om 1 van de 2 scholen op een andere plaats in de wijk te huisvesten, maar dat zal dan koste moeten gaan van het groen in de wijk. De enige serieuze optie is om een school in de groene strook te plaatsen, maar dat is eigenlijk onbespreekbaar voor het college aan de hand van eerder gemaakte afspraken.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.